111100014 грудня  на Лубенщині вшанували учасників ліквідації наслідків  аварії на ЧАЕС. Щорічно, починаючи з 2006 року,  відколи підписаний Указ Президента про встановлення  Дня вшанування учасників ліквідації аварії, «чорнобильці» збираються у  дружньому колі. Спілкуються, згають   неспокійний 86 рік, наслідки якого відчуває і донині уся Україна, поминають померлих побратимів на Зажур-горі, що поблизу Мгарського Спасо-Преображенського монастиря, де з кожним роком  розростається молодими берізками Алея пам’яті, кладуть квіти до пам’ятних знаків.

 Цього року зустріч з ліквідаторами відбулася у  великій залі районної ради. До присутніх звернулися голова районної ради Григорій Угляниця та заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко.

Керівники району говорили про мужність і героїзм, відповідальність, яку проявили чорнобильці у 86 році, адже усі гідно виконали свій громадянський обов’язок, ціною власного здоров’я,  рятуючи країну  від «мирного атома». Тай сьогодні,   чорнобильці- люди активні,  готові  разом відстоювати інтереси один одного  на рівні держави.

Голова районної ради Григорій Угляниця у своєму виступі  побажав ліквідаторам  міцного здоровя,  запевнивши, що районна влада  не стоятиме осторонь проблем чорнобильців.

 

 

 

 Наразі  керівники  вручили Почесні грамоти районної   ради, райдержадміністрації землякам-ліквідаторам Миколі Герасименку, Миколі Сліпаку, Олександру Базилевському, Івану Сеню, Івану Дудці.

 До присутніх звернувся також  голова  районної організації ВГО «Союз.Чорнобиль. України»  Василь Куксань. Він подякував  районній раді, райдержадміністрації за допомогу у проведенні свята, а також спонсорську допомогу Володимиру Пилипенку, Віктору Моротченку та Василю Стасовському, регіональному директору ТОВ «Баришівська зернова компанія». Потому окремі чорнобильці отримали грамоти обласних організацій та районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України».55555----

 

Після офіційної частини  чорнобильців-ліквідаторів   порадували своїми  виступами учасники художньої самодіяльності  Лубенщини.

Потім усі учасники заходу  вирушили до пам’ятних  знаків, Мгарського Спасо-Преображенського монастиря аби пом’янути побратимів.