IMG 20151209 100554

 

9 грудня у районній раді відбулася нарада з сільськими головами та секретарями сільських рад.  Перед присутніми виступила  заступник начальника  управління статистики у Лубенському районі Галина Линник. Вона інформувала про  перезакладку книг ведення погосподарського  обліку на 2016 рік, ознайомила з  типовими формами первинної  облікової документації  для сільських рад.

Як зауважила  Галина Линник  наказом Держстату  від 24.11.2015 року № 340 затверджені  та вводяться в дію  з 1 січня 2016 року форми погосподарського обліку  для сільських,  селищних  та  міських  рад,  які містять  мінімальну  кількість  показників,  необхідних для заповнення форм  державних  статистичних  спостережень,  проведення обстежень  домогосподарств, а також   для організації  обліку  особистих  селянських   господарств відповідно до Закону України «Про особисте  селянське господарство».    Місцеві ради можуть прийняти рішення  про використання проектів  форм  погосподарського  обліку, які були підготовлені з урахуванням зауважень  і пропозицій, отриманих  під час опитування  голів (секретарів)  місцевих рад. Тож сільські голови  разом з секретарями  висловили  ряд думок щодо  проектів форм  погосподарського обліку. 

 Йшла мова і про  проведення військового обліку  сільських рад, з цим питанням присутніх ознайомив  завідувач  сектору  мобілізаційної  роботи апарату  райдержадміністрації  Микола Чудак.