IMG 20141219 101649                                                                           

19 грудня під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання 30 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь заступник голови райдержадміністрації, представники правоохоронних органів, громадське формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС», представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії перед присутніми виступив начальник Лубенської філії ПАТ «Полтаваобленегро» Іван Слинько, який надав роз’яснення щодо аварійних відключень електроенергії в районі та місті, пов’язаних із ситуацією, що виникла в електроенергетиці України. Він пояснив, що виникнення дефіциту палива та гідроресурсів призвело до порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності, по команді диспетчера   Північної Енергосистеми на території Полтавської області з 1 грудня 2014 року введені графіки аварійних відключень. Тривалість відключення електроенергії регламентується диспетчером Північної енергосистеми. Остаточний термін відновлення балансу потужності енергосистеми невідомий, оскільки він пов’язаний з можливістю відновлення роботи теплових електростанцій повним складом за наявності палива, відновлення інфраструктури Укрзалізниці, а також ремонту магістральних та локальних електромереж Донбаського регіону, пошкодження через бойові дії та теракти. Як повідомив Іван Слинько, «Полтаваобленерго» розробляє нові графіки аварійних відключень, які передбачатимуть черговість вимкнення і певні часові рамки: одне відключення не буде тривати більше двох годин.

 

 

Заступник голови громадського формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС» Руслан Ладика розповів про зроблену роботу щодо освоєння коштів Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки.

Активно включившись у роботу, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

1 381

 

Так, після жвавого обговорення, було відправлено на доопрацювання Програму економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік.

Депутати заслухали та взяли до відома інформацію начальника відділу культури райдержадміністрації Людмили Пазенко про хід виконання районної Програми розвитку культури на 2013-2015 роки, про роботу районної централізованої бібліотечної системи, ефективне використання її інформаційного потенціалу.

Слушні пропозиції щодо плану роботи районної ради на 2015 рік внесла депутат районної ради Євгенія Яковченко, запропонувавши включити до плану питання здійснення ряду заходів щодо забезпечення енегрозберігання в районі, роботи закладів охорони здоров’я в умовах реформування та інші. Пропозицію одноголосно було підтримано.  

Затверджено Комплексну Програму розвитку архівної справи в Лубенському районі на 2015 рік.

Підтримано усі фінансові питання: внесено зміни до рішення районної ради від 19 вересня 2014 року «Про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на безкоштовний підвіз школярів»; внесено зміни до рішення районної ради від 19 вересня 2014 року «Про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на утримання ЦДЮТ»; внесено зміни до показників районного бюджету на 2014 рік; надано право фінансовому управлінню райдержадміністравції на отримання позик на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету в 2015 році.

Рішенням сесії    внесено зміни до рішення районної ради від 22 листопада 2013 року «Про Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014-2015 роки»: у зязку з новими напрямками, які передбачають посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, загальний обсяг фінансових ресурсів збільшиться на 440300 грн. та становитиме 730160грн.       

Надано дозвіл на встановлення меморіальної дошки на фасаді приміщення Новаківської ЗШ І-ІІІ ступенів на честь Владислава Кучеренка, старшого солдата, який героїчно віддав своє життя за свободу та незалежність України. Погоджено призначення на посаду директора Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів вчителя Новооріхівської ЗШ Оксану Магуру, затверджено список народних засідателів Лубенського міськрайонного суду Полтавської області, затверджено технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, наданих в користування громадянам Ковтюху О.Г та Юрченку А.І - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за межами населених пунктів на території Тарандинцівської сільської ради; підтримано прийняття майна, що знаходиться в оперативному управлінні та на балансі ЛРК ЖЕУ

«Комунжитлосервіс-2000», на баланс Лубенської районної ради, внесено зміни до рішення районної ради від 10 грудня 2010 року «Про заснування щорічної премії імені Василя Симоненка»: до складу журі включено голову районної ради Темченка О.В., внесено зміни до районної Програми розвитку культури на 2013-2015 роки: програму доповнено підпунктом «Виявлення та підтримка творчо-обдарованих дітей та молоді, творчих спілок» та інші.