5555555555555555555555555555555555 

11 грудня голова районної ради Олександр Темченко взяв участь у засіданні постійної комісії з питань з питань економіки, підприємництва, транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю, яке провів голова профільної комісії Олександр Якименко. Депутати розглянули звернення адміністрації Центру поштового зв»язку №3 Полтавської дирекції УДППЗ «Укрпошта» щодо зменшення орендної плати за користування приміщеннями в яких знаходяться відділення поштового зв»язку. Перед присутніми виступив начальник Центру поштового зв»язку Михайло Колісніченко, який у своєму виступі говорив про ряд фінансових проблем, які виникають на сьогодні у відділеннях зв»язку, зокрема наголошуючи на необхідності перегляду договірних умов і зменшенні розміру орендної ставки.

 

Радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова пояснила, що розрахунок плати за оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл району проводиться на підставі рішення районної ради від 07.10.2011р. «Про Порядок передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл району, Методику розрахунку та порядок використання плати за оренду, типові форми договорів оренди» зі змінами.

Питання було докладно обговорено, свої думки висловили начальник фінвідділу райдержадміністрації Світлана Самійленко, депутати Сергій Оніщенко, Олександр Якименко. Члени комісії дійшли висновку, що підстав для перегляду договору оренди та зменшення орендної плати не має. Відповідно до вимог чинного законодавства укладення договорів оренди здійснюється на добровільних засадах.