8888888811 грудня голова Лубенської районної ради Олександр Темченко взяв участь спільному засіданні постійних комісій з питань економіки, підприємництва, транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю, з питань соціальної сфери та соціального захисту населення, з питань планування бюджету та фінансів. Вів засідання голова однієї з профільних комісій Олександр Якименко.

Голова районної ради Олександр Темченко ознайомив членів комісій з планом роботи районної ради на 2015 рік.

Наразі депутати заслухали інформацію начальника відділу культури райдержадміністрації Людмили Пазенко про хід виконання районної Програми розвитку культури на 2013-2015 роки, про роботу районної централізованої бібліотечної системи, ефективне використання її інформаційного потенціалу.

Докладно було проаналізовано Програму економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік та Комплексну Програму розвитку архівної справи в Лубенському районі на 2015 рік, з інформаціями виступили начальник відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин та начальник районного трудового архіву Наталія Солошенко.

 

Також депутати розглянули ряд фінансових питань: про внесення змін до рішення районної ради від 19 вересня 2014 року «Про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на безкоштовний підвіз школярів»; про внесення змін до рішення районної ради від 19 вересня 2014 року «Про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на утримання ЦДЮТ»; про внесення змін до показників районного бюджету на 2014 рік; про надання права на отримання позик на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету в 2015 році.

Жвавого обговорення набуло питання   внесення змін до рішення районної ради від 22 листопада 2013 року «Про Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014-2015 роки»: у зязку з новими напрямками, які передбачають посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, загальний обсяг фінансових ресурсів збільшиться на 440300 грн. та становитиме 730160грн.

999999999

 

   Підтримано проект рішення щодо надання дозволу на встановлення меморіальної дошки на фасаді приміщення Новаківської ЗШ І-ІІІ ступенів на честь Владислава Кучеренка, старшого солдата, який героїчно віддав своє життя за свободу та незалежність України.

     Також комісії рекомендували винести на розгляд сесії наступні питання: про погодження призначення на посаду директора Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів вчителя Новооріхівської ЗШ Оксану Магуру, про затвердження списку народних засідателів Лубенського міськрайонного суду Полтавської області; про затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, наданих в користування громадянам Ковтюху О.Г та Юрченку А.І - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за межами населених пунктів на території Тарандинцівської сільської ради; про прийняття майна на баланс Лубенської районної ради: запропоновано взяти на баланс районної ради майно, що знаходиться в оперативному управлінні та на балансі ЛРК ЖЕУ

«Комунжитлосервіс-2000»; про внесення змін до рішення районної ради від 10 грудня 2010 року «Про заснування щорічної премії імені Василя Симоненка»: до складу журі включити голову районної ради Темченка О.В.; про внесення змін до районної Програми розвитку культури на 2013-2015 роки:   запропоновано доповнити програму підпунктом «Виявлення та підтримка творчо-обдарованих дітей та молоді, творчих спілок» та інші.

   Після обговорення та деяких доповнень усі запропоновані проекти рішень були винесені на розгляд   30 сесії районної ради.