1 358                                                                 

28 листопада  під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання позачергової 29 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, заступник голови райдержадміністрації, представники правоохоронних органів, громадське формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС», представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії було вшановано хвилиною мовчання земляків-лубенців   Владислава Кучеренка та Романа Крутька, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на Сході країни.

 

 

Депутати заслухали інформацію голови Лубенського міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну» Олександра Жалдака щодо підтримки Збройних сил України, надання допомоги військовослужбовцям, їх сім’ям. За його інформацією за час діяльності штабу зібрано 924 тис. 928 грн.,на які закуплено необхідні речі лубенцям, які перебувають в зоні проведення АТО.

Рішенням сесії було внесено зміни в довготермінову комплексну Програму мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки, залучено до її виконання громадське формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС».

2 295

 

Своїми думками з приводу виконання Програми поділились голова постійної комісії з питань законності та правопорядку Григорій Мочоний, депутати Олександр Молотов, Сергій Оніщенко. Депутат Надія Клепач поцікавилась питанням   контролю за транспортуванням   волонтерської допомоги землякам-лубенцям в зону АТО. Перед присутніми виступив заступник голови громадського формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС» Руслан Ладика. Він запевнив присутніх, що громадське формування готове до активних наполегливих дій: оперативно освоїти кошти, які закладені в Програмі, а це 390 тис грн., аби забезпечити зеляків, які виконують громадянський і військовий обов’язок на Сході країни, в зоні проведення АТО, необхідними речами. Йшла мова і про тісну співправцю Лубенської сотні самооборони «СПАС» з Лубенським міськрайонним штабом сприяння руху «За Єдину Україну» ( керівник Олександр Жалдак).