2 278                                                                               

16 листопада на Лубенщині святкували День працівників сільського господарства. Захід пройшов у дружньому, родинному колі, у переддень свята, поєднавши у глядацькому залі серця усіх тих, хто невтомною працею досягає високих  показників у сільському господарстві. Привітати зі святом аграріїв прибули голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, міський голова Олександр Грицаєнко, голова асоціації фермерів та приватних землевласників Сергій Рудь, очільник міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну» Олександр Жалдак.

У своєму вітальному слові голова районної ради Олександр Темченко дякував усім, хто причетний до сільського господарства - ветеранам виробництва за високі показники у аграрній галузі, любов до землі, вміння самовіддано господарювати на ній, за підтримку військовослужбовців, переселенців – усіх, хто потребує допомоги у нелегкий для України час. Він закликав лубенців активізуватись, щоб хоч на краплину допомогти тим землякам, хто ризикуючи життям в зоні проведення АТО, виборює майбутнє нашої держави.

 

Гарними словами ведучі святкового заходу згадували в цей день Героїв Соціалістичної праці: Катерину Соломаху, Ніну Мороз, Євдокію Знайко, Миколу Кравченка; Заслужених працівників сільського господарства : Івана Сурмача, Івана Сластьоненка. Ряд вітань пролунало і на адресу заслужених працівників Олексія Дядечка та Івана Якименка. Кращим з кращих було вручено грамоти. Грамоту Департпаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації отримав Сергій Корнієнко, Почесні грамоти районної ради та райдержадміністрації - Микола Щербак, Микола Кочубей, Микола Карасенко, Леонід Ятченко, Валерій Солод, Михайло Кісіль, Юрій Ляшенко, Михайло Тесленко, Любов Сивоглаз, Світлана Манайко, Катерина Конько, Віта Довгопол, Ірина Москаленко, Любоов Кісільова. Грамотами виконавчого комітету міської ради нагороджено голову СФГ «Род» Світлану Темченко, колективи СФГ «Діброва», «Сонцедар», «Роксолана» та ін.

3 222

Хвилиною мовчання було вшановано героїв-лубенців, які загинули в зоні проведення АТО, Владислава Кучеренка, Владислава Бєлоруса, Романа Крутька.

Найкращі пісні і танки трударям   подарували учасники художньої самодіяльності району. Вражаючим був виступ юної скрипальки Катерини Чуб, а справжньою несподіванкою для глядачів став дует-шоу «Віва». Олександр Алфьоров та Олег Подольський зарядили зал бурхливою енергією, яка вирувала у гучних оплесках та оваціях.

7 35