IMG 20141113 101527                                                                               

 13 листопада голова районної ради Олександр Темченко взяв участь у розширеному засіданні постійної комісії з питань дотримання законності та правопорядку, його провів голова профільної комісії Григорій Мочоний. На розгляд комісії було винесено питання про хід виконання рішення про внесення змін до рішення районної ради від 18 липня 2014 року «Про довготермінову комплексну Програму мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки». 

   На початку зібрання перед присутніми виступив голова Лубенського міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну» Олександр Жалдак, який розповів про діяльність штабу, зроблену роботу по забезпеченню   лубенців, які перебувають в зоні проведення АТО, усім необхідним. Він наголосив, що за останні місяці штабом було зібрано 924 тисячі 568 грн, які використано на закупівлю військового спорядження, медикаментів, одягу, а також зазначив, що з настанням холодів земляки -лубенці потребують теплого одягу, тож потрібно активізувати роботу у цьому напрямку.

 

Як зауважив голова постійної комісії з питань законності та правопорядку Григорій Мочоний  на 27 сесії районної ради, яка відбулася 2 вересня 2014 року, прийнято довготермінову комплексну Програму мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки. З метою її виконання внесено зміни до показників районного бюджету на 2014 рік у зв»язку із збільшенням фінансового ресурсу районного бюджету за рахунок трансфертів із сільських бюджетів. Основні заходи прийнятої Програми передбачають закупівлю та забезпечення засобами захисту, зв»язку та предметами речового майна і спорядження військовослужбовців, що призвані по мобілізації, працівників правоохоронних органів, Служби безпеки України, добровольців із населених пунктів Лубенського району, які беруть участь у АТО на сході України. Головним розпорядником коштів і виконавцем Програми визначено районну державну адміністрацію, яка до цього часу зволікає з виконанням рішення, посилаючись на відсутність чіткого розуміння механізму обліку, використання і списання матеріальних цінностей, які будуть придбані за кошти, передбачені на виконання Програми.

Виступ Григорія Мочоного доповнила радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова зауваживши, що районною радою було направлено листа до Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби, для можливих варіантів вирішення цього питання.

IMG 20141113 101608

 

Активно включившись в обговорення депутати Олександр Коломієць, Євгенія Яковченко, Олег Сагло, Олександр Якименко, Юрій Єремієвський, Валерій Осаулко,Олександр Молотов, Григорій Мочоний дійшли згоди, що виконавцю Програми – районній державній адміністрації, слід активізувати роботу по виконанню вищезгаданої Програми. Комісія буде тримати на контролі питання виконання Програми, в разі незадовільної роботи виконавців питання буде   винесено на розгляд сесії районної ради.