IMG 20141112 101725                                                                             

12 листопада у районні й раді відбувся семінар з сільськими головами, його провів голова районної ради Олександр Темченко. Питання порядку денного були досить актуальними, тож потребували широкого обговорення. На початку зібрання начальник відділу культури райдержадміністрації Людмила Пазенко розповіла про святкування Дня працівників сільського господарства в районі, яке відбудеться 16 листопада, а також звернулася до очільників територіальних громад з проханням допомогти в організації свята: забезпечити явку ветеранів сільськогосподарського виробництва на урочистості. Директори шкіл, голови сільськогосподарських формувань допоможуть із підвезенням.

   Активно включившись в роботу,    сільські голови заслухали інформацію головного спеціаліста загального відділу апарату райдержадміністрації Оксану Кириченко, яка провела аналіз виконавської дисципліни виконання сільськими головами розпоряджень, окремих доручень голови райдержадміністрації, надання звітності до відповідних відділів управлінь райдержадміністрації. Вона зупинилась на розпорядженнях голови райдержадміністрації № 302 від 29.08.2014р. «Про заходи щодо усунення наслідків панування тоталітарної ідеології на території Лубенського району»; № 247 від 07.07.2014 р «Про план заходів з проведення в районі обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади» та інших.

     Широкого обговорення набуло питання надання допомоги щодо утримання б’єктів  галузі охорони здоров’я. Начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Тетяна Семистрок подякувала сільським головам за співпрацю, а також висловила сподівання, що і надалі спільно вдасться вирішити ряд проблем в амбулаторіях та ФАПах району – це, зокрема, проведення ремонтів приміщень, системи опалення, придбання транспорту. Нею було названо ряд позитивів у роботі медичних закладів: зменшились показники онкозанедбаності, покращилось виявлення туберкульозу, хоча, на думку сільських голів, потребує   більш докладного вивчення питання аптечного забезпечення у селах. Йшла мова і про надання учасникам АТО медикаментів.

 

 

Про врегулювання питань, пов’язаних з ремонтом доріг у сільській місцевості під час проведення збирання урожаю, говорив начальник відділу архітектури і житлово-комунального господарства райдержадміністрації Сергій Сіряченко. Він повідомив, що після засідання колегії райдержадміністрації було направлено листа до обласної державної адміністрації, де широко висвітлено цю проблему. Крім того, при обласній державній адміністрації створено підрозділ інспекції держнагляду по дорогах. Він закликав сільських голів звернути увагу на Постанову Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року№879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг». Наразі сільські голови висловили ряд пропозицій щодо вирішення питання обмеження руху великовагового транспорту по сільським населеним пунктам під час перевезення сільськогосподарської продукції: вирішено направити листи від громади до Полтавської обласної державної адміністрації, дорожньої автоінспекції.

IMG 20141112 101713   

Змістовним був виступ радника голови районної ради з юридичних питань Наталії Шишової щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначання. Вона ознайомила присутніх з рішенням Колегії Державного агентства земельних ресурсів України від 14.10.14р №2/2, введеного в дію наказом Державного агентства земельних ресурсів України від 15.10.2014 року №328 про обовязкове направлення на розгляд до місцевих рад питань щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності. Вона також наголосила, що Держземагенством України розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі місцевого самоврядування при розпорядженні землями державної власності», прийняття Закону врегулює питання посилення ролі місцевого самоврядування на законодавчому рівні.

Підсумки семінару підвів голова районної ради Олександр Темченко, подякувавши сільським головам за злагоджену роботу.