IMG 20141017 100521                                                                   

17 жовтня у районній раді відбулася нарада з сільськими головами, її провів голова районної ради Олександр Темченко. З інформацією про стан переведення реєстрації місця проживання сільського населення на карточний облік виступив Сергій Чеберяк – начальник Лубенського міського відділу управління державної міграційної служби України в Полтавській області. Він також повідомив , що з 1 жовтня 2014 року окремі послуги, які надаються міським відділом управління Державної міграційної служби, надаються також через центр надання адміністративних послуг Лубенської районної державної адміністрації, а саме: оформлення паспорта громадянина України, у тому числі у зв’язку зі зміною прізвища та замість пошкодженого, втраченого або викраденого, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні ним 25-45 річного віку, реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання та місця перебування особи, а також видачу довідки про реєстрацію місця проживання та місця перебування.

 

 

Керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова говорила про забезпечення органами влади належних умов роботи дільничних виборчих комісій до виборів Народних депутатів України, спираючись на постанову Центральної виборчої комісії від 26 січня 2012 року № 18 "Про вимоги до приміщень окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, норми забезпечення виборчих комісій ..."

Активного обговорення набуло питання щодо розробки програм економічного і соціального розвитку сільських рад району на 2015 рік. Як зазначила начальник відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин в основу Програми повинні бути покладені ключові положення Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів від 6 серпня 2014 року № 385, в обовязковому порядку потрібно надати пропозиції для заповнення бюджету розвитку району на 2015 рік.

Йшла мова іпро облік переселенців на забезпечення їх щомісячною адресною допомогою для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг, з інформацією виступила начальник управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко.

Також було розглянуто питання створення загонів самооборони на території району, забезпечення укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту.