3 201                                           

14 жовтня, в День українського козацтва, на Лубенщині стало доброю традицією збиратися біля памятного знака на місці останнього бою народного месника Северина Наливайка, що поблизу села Засулля, аби згадати минувшину, полеглих козаків, які з мужністю у далекому 16 столітті боронили свій край від кривдників. У мітингу взяли участь голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, генеральний інспектор УРК центрального регіону, маршал козацтва Олексій Лапко, командувач Лубенської окремої дивізії особливого призначення імені Северина Наливайка, генерал-полковник УРК Володимир Лапко, члени козацької організації, учні Засульської гімназії, директор гімназії, депутат районної ради Анатолій Савенков, громадськість.

 

 

Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва лунали вітання від голови районної ради Олександра Темченка та голови райдержадміністрації Романа Сидоренка.

Як зауважив Олександр Темченко:

- Лубенщина – це козацький край   і добре те, що у 21 столітті ми не забуваємо своїх традицій, передаємо нащадкам звичаї пращурів, вчимо молодь пам"ятати славних гетьманів України, народних ватажків і їхню роль у державотворенні. Про те, що в жилах українців тече козацька кров свідчить той глибокий патріотизм з яким хлопці сьогодні захищають територіальну цілісність держави.

2 246

По закінченню мітингу до памятного знака лягли квіти.