6 37                                                                     

11 жовтня голова районної ради Олександр Темченко взяв участь у святкуванні Дня села Березоточа. Цього дня березотівчани чекали з нетерпінням, адже такий захід дає можливість відволіктись від буденщини, поспілкуватись один з одним, побачити вихідців із села та й просто поділитись досягненнями громади. Захід, як завжди, вражав гостинністю, щирістю виступів односельців, та основною подією для мешканців села стало відкриття пам»ятника видатному українському поету Тарасу Шевченку. Монумент мешканцям Березоточі був подарований вихідцем із села, Заслуженим архітектором України Василем Дмитренком за безпосередньої підтримки ДП «Укрліктрави», Дослідної станції лікарських рослин, приватних підприємців.

 

 

Голова районної ради Олександр Темченко привітав громаду з важливою подією:

- Сьогоднішнє свято пронизане патріотизмом, і на це є підстави, бо всі ми хочемо аби в Україні був мир, наші діти посміхалися голубому небу, з гордістю вивчали свою історію, безстрашно цитували Великого Кобзаря, який понад усе любив Україну, закликав до єдності, боротьби проти свавілля. Пам»ятник генієві літератури, який був у нашому краї тричі, буде спонукати нас пам»ятати минувшину, любити рідний край.

До привітань приєднались голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко. Вітала громаду сільський голова Березотіцької сільської ради Надія Білокур, наголошуючи на завзятті односельців.

Гарного настрою додавали вірші учнів Березотіцької ЗШ, виступ народного академічного хорового колективу «Камертон» та хорового колективу «Мрія», які спільно виконали «Молитву за Україну».

5 64

Пам»ятник Кобзареві було освячено настоятелем Свято-Покровського храму протоієреєм Романом.

А потім на усіх гостей свята чекав чекав концерт Черкаського державного академічного заслуженого українського народного хору.