1 284                                                         

Орієнтувались на Лубенщині 3 жовтня поблизу Лубен, у Довгому яру, відбулись традиційні відкриті Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування для людей з інвалідністю, участь у яких взяли понад 80 учасників - членів міських та районних організацій людей з обмеженими фізичними можливостями Полтавщини. Честь Лубенщини на даному заході захищали близько 20-ти представників району (села Засулля, Шершнівка, Тарандинці, Войниха, Піски, В’язівок, В.Булатець) та 3 представники міста. 

Спільними зусиллями Лубенських райдержадміністрації та райради, Полтавського обласного та Лубенського районного осередків Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (ВОІ СОІУ), подібні змагання відбулися вже вп’яте, ставши певним чином ювілейними. Також варто відмітити незмінну професійність та водночас чуйність суддівської команди - членів Клубу спортивного орієнтування «Лідер», що працює при Лубенській СШ №6, та їх мудрої наставниці - Нелі Олійник.

 

 

 

На урочистому відкритті змагань учасників вітали голова ПОО ВОІ СОІУ, голова комітету по спорту ВОІ СОІУ Сергій Чумак, голова ЛРО ВОІ СОІУ Тетяна Погоріла, начальник управління праці та соціального захисту населення Лубенської РДА Наталія Ісаєнко та директор Територіального центру соціального обслуговування населення Наталія Хомкіна. Виступаючі висловлювали повагу та захват силою духу учасників змагань, бажали їм вдалих стартів, яскравих перемог та позитивних вражень.

Подолавши запропоновану суддями дистанцію та «взявши» потрібні КП, учасники змагань вкотре довели, що інвалідність - не вирок, а жити повноцінним, наповненим подіями, новими звершеннями і перемогами життям може кожен.

3 194

Найвправнішими орієнтувальниками змагань, які відповідно посіли призові місця, виявились:

І місце - О. Генцер (Червонозаводське), С. Гнилостр (Котельва), Н. Герасименко та К. Кууск (обидва - Кременчук);

ІІ місце - О.Тесля (Пирятин), В.Гнилосир (Котельва), Є.Отливанна (Карлівка) та О.Пушкар (Полтава);

ІІІ місце - Л. Павлик (Лубенський р-н), В. Єна (Червонозаводське), Л.Приступа (Карлівка) та С. Прокопенко (Хорол).

Щодо командних результатів, то безперечним лідером виявилась команда Кременчука (два перших місця), на ІІ місті команда Котельви (перше та друге місце), а третіми стали представники Червонозаводського (перше та третє місця).

Вшанування переможців та нагородження активних учасників відкритих Всеукраїнських змагань зі спортивного орієнтування для людей з інвалідністю відбулося на території кафе «Зорі». Отримавши медалі, грамоти та подяки, що були придбані за фінансової підтримки Лубенської РДА, сповнені масою позитивних емоцій від змагань, а головне - від нових знайомств та спілкування одне з одним, роз’їжджалися спортсмени по домівках з надією через рік знову зустрітися на гостинній Лубенщині.