1636cae9389f                                                           

28 вересня голова районної ради Олександр Темченко взяв участь у святкуванні Дня села Мгар. Захід став уже традиційним, адже проходить третій рік поспіль і бадьорий настрій як гостей так і господарів свята – мгарян,  свідчить про те, що його з нетерпінням чекали селяни протягом року. І хоч 27 вересня тут відзначали храмове свято, відслужили першу літургію у Мгарській Хрестовоздвиженській церкві, сил та енергії  було вдосталь і на День села. Урочистості проходили у сільському будинку культури. Залу було уквітчано українськими рушниками, жовто – блакитними стрічками, лунали пісні про Україну, які нікого не залишили байдужими.  В цей день оплесками зустрічали багатодітних мам серед яких Лідія Бойко, Тетяна Сизоненко, Ольга Корнеско, Галина Дубас та інші. Привітала громада і наймолодших мешканців села Віку Бойко та Софійку Снісар, побажавши їм міцного здоров»я. Оплесками віншували односельці подружжя, які у мирі і злагоді прожили більше 50 років: сім»ї Погарських, Курило, Кочерги, Бондаренків, Якименків. 

 

 

Радували виступами учасники художньої самодіяльності Мгарського та Вільшансько будинків культури.

Під час наданого слова голова районної ради Олександр Темченко побажав селу процвітання, громаді - вдалих проектів, бо Мгарська сільська рада одна з тих сільських рад, яка не боїться складних шляхів,  пробує і перемагає, як результат - вуличне освітлення по вул. Леніна у Мгарі, реконструкція вулиці Радянська у Вільшанці, а ще  очільник  бажав усім  голубого мирного неба над головою.

Ряд вітань пролунало з вуст сільського голови Мгарської сільської ради Марії Шевченко, яка не раз наголошувала на згуртованості, завзятті односельців.

Мгаряни дякували   очільникам району за підтримку, ряд гарних слів звучало на адресу підприємця Володимира Мостовенка та його бригади, який допомагав здійснювати ремонтні роботи   по реконструкції вуличного освітлення у селі, а також керуючому відділком агрофірми «Агротехнічна» Валерію Кузьменку у допомозі організації свята. По закінченню концертної програми усі ласували смачними полтавськими галушками.