1 260                                                                           

19 вересня під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання 28 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, заступник голови райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації.

Депутати заслухали інформацію голови Лубенського міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну» Олександра Жалдака щодо підтримки Збройних сил України, надання допомоги військовослужбовцям, їх сім’ям. Як повідомив доповідач, за час діяльності штабу зібрано 500 тис. грн., здійснено 38 рейсів у зону АТО, а це більше 150 тонн продуктів харчування, постійно надається допомога військовослужбовцям та переселенцям. Потому присутні поіменно вшанували хвилиною мовчання земляків-полтавців, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції.

 

         Було взято до відома інформацію начальника Лубенського міського відділу (з обслуговування м.Лубни та Лубенського району) УМВС України в Полтавській області Олександра Власенка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території району з цього питання за 8 місяців. Заслухано клопотання членів штабу сприяння руху «За єдину Україну», громадсько-політичного об’єднання «Лубенська народна рада, Лубенська районна «Рада народної довіри» щодо підтримки начальника міліції. Крім того, ряд думок висловили голова постійної комісії з питань законності та правопорядку Григорій Мочоний, сільський голова Ісковецької сільської ради Микола Романюта, наголосивши, що громадський порядок на Лубенщині під силу забезпечити полковнику міліції Олександру Власенку та відділу, який він очолює. Прийнято рішення направити клопотання до вищих інстанцій.

Заслухано інформацію начальника відділу архітектури та житлово-комунального господарства Сергія Сіряченка щодо стану підготовки обєктів соціальної сфери до опалювального сезону 2014-2015 роки та роботи в осінньо-зимовий період. Сергій Сіряченко розповів про ряд робіт, які здійснено в районі щодо ремонту доріг. Його виступ доповнив начальник ЛФ ПАТ «Полтаваобленерго» Іван Слинько, який акцентував увагу на роботі підприємства, йшла мова і про економію електроенергії в нелегкий для держави час.

Начальник відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин інформувала про хід виконання Програми по залученню інвестицій в економіку району на 2013-2015 роки.

Юлія Білокінь, начальник відділу освіти райдержадміністрації, доповіла про

стан організації підвезення дітей до місця навчання і додому.

Крім того, рішенням сесії внесено зміни до довготермінової комплексної Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки: додаткові кошти вирішено використати для придбання теплих речей для учасників АТО.

3 183

Одноголосно внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2014 рік: запропоновано передбачити Програмою проведення компенсаційних виплат окремим категоріям медичних працівників на оплату проїзду до місця роботи та додому, а також забезпечення регулярного безкоштовного підвезення педагогічних працівників в сільській місцевості до місця навчання і додому.

Проаналізовано і схвалено ряд фінансових питань: про внесення змін до показників районного бюджету на 2014 рік, про передачу у 2015 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на утримання центру дитячої та юнацької творчості, про передачу у 2015 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на централізоване тимчасове зберігання архівних документів, що належать до Національного архівного фонду, про передачу у 2015 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на безкоштовний підвіз школярів.

Як зазначила начальник фіну правління райдержадміністрації Світлана Самійленко відповідно до прийнятих рішень Снітинської, Тарандинцівської, Жданівської, Калайдинцівської та Засульської сільських рад щодо передачі трансферту до районного бюджету фінансовий ресурс бюджету збільшується на 281,2 тис. грн.., крім того проектом рішення двадцять четвертої сесії Полтавської обласної ради від 17 вересня 2014 року передбачено трансферт районному бюджету у сумі 16,0 тис.грн для виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вона також повідомила, що у 2015 році заплановано передачу бюджетних трансфертів на утримання центру дитячої та юнацької творчості у сумі 614800 гривень. На централізоване тимчасове зберігання архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду сума трансферту складає 127000 гривень. На безкоштовний підвіз до місця навчання і додому школярів, які проживають на території Лубенського району пропонується передача бюджетних трансфертів у сумі 1066054грн.

2 221

 

   Внесено зміни до рішення сесії районної ради від 26.07.2013 року «Про районну Програму розвитку культури на 2013-2015 роки», затверджено список присяжних у складі 10 осіб, схвалено звернення депутатів Лубенської районної ради щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників, вирішено направити його до Верховної Ради України, Міністерства аграрної політики України та опублікувати в громадсько-політичній газеті «Лубенщина», затверджено Положення про вручення історико-краєзнавчого видання «Лубенщина від витоків до сьогодення», технічну документацію по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки.

p