2 218                                                                                 

18 вересня у селі Вищий Булатець, біля пам»ятника воїну – визволителю відбувся районний захід з нагоди 71-ї річниці визволення Лубенщини від німецько-фашистських загарбників. На святі побували голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, заступник голови райдержадміністрації Іван Дзус, голова районної ветеранської організації, Почесний громадянин Лубенщини Василь Силка. 

Цей день був переповнений вдячністю ветеранам, за їх подвиг, мужність і героїзм. Про те, що на Лубенщині пам»ятають якою ціною далася Велика Перемога,  цінують мир свідчили численні експозиції, виготовлені учнями Вищебулатецької ЗШ, які вражали як патріотизмом так і любов»ю до Батьківщини.

Присутні згадали нелегкі буремні роки, вшанували хвилиною мовчання полеглих у війні.

 

       Голова районної ради Олександр Темченко зауважив:

- Ми свято пам»ятатимемо усе, що ветерани зробили для нас, нащадків. Їхня любов до Батьківщини, патріотизм, мужність і героїзм зігрівають наші серця сьогодні, у нелегкий для України час, коли ми намагаємося зберегти незалежність нашої держави, відстояти її територіальну цілісність. Ми докладемо максимальних зусиль аби над Україною було мирне небо,   лунав дитячий сміх, а серця переповнювала радість від того, що Україна є незалежною, соборною державою.  

       Про незламність, силу волі визволителів, на яку сьогодні потрібно спиратись, говорив і голова райдержадміністрації Роман Сидоренко.

1 258

       З гордістю про визволителів-односельців говорив і сільський голова Вищебулатецької сільської ради Сергій Остапко.

       Слова пісень про Перемогу і мир лунали з вуст   Катерини Звержинської, Катерини Кондратенко, Світлани Лагути, жіночого вокального ансамблю «Любисток». Народного аматорського ансамблю «джерело» Нижчебулатецького СК.