IMG 20140912 101538                                                                     

12 вересня  у районній раді відбулася нарада з сільськими головами, яку провів голова районної ради Олександр Темченко. Основним питанням порядку денного було питання про хід часткової мобілізації (бронювання, військовий облік) з яким присутніх ознайомив військовий комісар Лубенсько-Оржицького ОМВК Ігор Черевко. Наразі він повідомив, що завершено третю хвилю часткової мобілізації, завдання мобілізаційного плану на Лубенщині виконано на 99 % , зауваживши, що зараз військкомат працює над створенням загонів самооборони, які діятимуть на території району і основною метою яких буде готовність захищати свій край. Виступ військового комісара доповнив завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Микола Чудак у виступі якого йшлося про бронювання військовозобов’язаних він також назвав кількість мобілізованих по кожній сільській раді. Заступник голови райдержадміністрації Іван Дзус звернувся до очільників територіальних громад з проханням надати інформацію про кількість переселенців на території тієї чи іншої сільської ради, адже громадяни, які прибули з гарячих точок Сходу повинні бути зареєстровані аби потім уникнути непорозумінь.

 

 

Активного обговорення набуло питання стану автомобільних доріг на території району. Перед присутніми виступив начальник філії «Лубенський райавтодор» Анатолій Цимбал, повідомивши, за безпосередньої підтримки сільських голів вдається здійснювати ямковий ремонт доріг в районі, використовуючи фрезо асфальт. Зараз організація співпрацює з Хорошківською, Жданівською, Вовчицькою, Шеківською сільськими радами, але готова надати послуги й іншим громадам. Голова районної ради Олександр Темченко закликав сільських голів активізувати роботу у цьому напрямку.

Начальник відділу архітектури райдержадміністрації Сергій Сіряченко ознайомив присутніх з інформацією обласної державної адміністрації щодо умов підготовки та відбору проектів із впровадження децентралізованої моделі водопостачання.

IMG 20140912 100347

Про організацію видачі дозволів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об»єктів природно заповідного фонду місцевого значення говорила начальник відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин, зазначивши, що з 1 вересня усі дозволи повинні видаватися через адмінцентри, в тому числі і дозвільні центри, які є складовою частиною адмінцентру. Вона закликала сільських голів звертатись до адмінцентру, який діє у районній державній адміністрації, заповнювати інформаційні і технологічні картки, в кого є такі заповідні зони.

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко розповіла про організацію роботи щодо призначення житлових субсидій та компенсації населенню. Корисно було почути, що для одержання компенсації сім»я обов»язково має сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, в іншому випадку - надання компенсації припиняється.

З основними статтями Закону України «Про співробітництво територіальних громад», наказом міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України щодо затвердження Примірних форм договорів про співробітництво територіальних громад сільських голів ознайомила радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова.

IMG 20140912 103743

Змістовним був виступ   голови районного відділення Всеукраїнської Асоціації сільських рад Миколи Романюти про роботу Академії Лідерства Ради Європи.