З метою вивчення, попереднього розгляду та підготовки рекомендацій з питань, що виносяться на чергову 27 сесію районної ради, розпочали роботу постійні комісії районної ради.

     Днями відбулося спільне засідання постійних комісій з питань депутатської діяльності, етики та місцевого самоврядування та з питань дотримання законності та правопорядку.

     З першого питання повістки денної засідання щодо підготовки на пленарне засідання ради проекту рішення «Про затвердження списку присяжних» свою думку висловили всі присутні депутати. У зв’язку з тим, що голова районної ради  Олександр Темченко, як посадова особа органів місцевого самоврядування, відповідно до чинного законодавства України не може бути включений до списку присяжних, депутати рекомендували включити до нього голову комісії з питань депутатської діяльності, етики та місцевого самоврядування  Олега Сагла.

 

 

     Жваве обговорення членів комісії  Євгенії Яковченко,  Григорія Мочоного, Валерія Козюри,  Сергія Манойленка  викликало звернення народних депутатів України: голови Ліберальної партії України М.В. Опанащенка та голови Міжфракційного депутатського об’єднання «Антикризова група» І.О. Рибакова про підтримку законодавчої ініціативи щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати, а також внесення пропозицій відповідно до законопроектів №4842 та №4843 з цього питання.  Відповідно до вимог, передбачених статтею 16 Закону України «Про статус народного депутата» питання щодо підтримки зазначених законодавчих ініціатив буде вирішено на черговій сесії районної ради.