88888888888888888888888888                                                             

23 липня за участі голови районної ради Олександра Темченка, голови райдержадміністрації Романа Сидоренка було проведено семінар з сільськими головами.

Як повідомив голова районної ради Олександр Темченко на Лубенщині створений і активно діє міськрайонний штаб сприяння руху «За єдину Україну».Голова штабу та усі його члени докладають максимальних зусиль аби надати дієву допомогу в організації підтримки лубенцям, учасникам АТО, сім’ям українських військовослужбовців та осіб, що прибули на тимчасове проживання на Лубенщину зі східних регіонів України. Членами штабу запропоновано створити загони самооборони на території сільських рад, які діятимуть і співпрацюватимуть із штабом по забезпеченню громадського правопорядку в населених пунктах району.

 

Радник голови районної ради Наталія Шишова ознайомила очільників територіальних громад із Законом України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», зокрема зупинившись на порядку створення громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, основних завданнях таких формувань, їх правах і обовязках. Вона також озвучила статті 15, 19 цього Закону в яких йшлося про обов’язки органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо діяльності громадських формувань, забезпечення їх діяльності.

На семінарі йшла мова також про благоустрій населених пунктів, забезпечення діяльності Центру дитячої та юнацької творчості, оптимізацію маршрутів шкільного транспорту.  Ці питання в порядку контролю буде розглянуто на  черговому семінарі з сільськими головами.