1 182                                                             

На Лубенщині формуються загони самооборони 19 липня голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Роман Сидоренко провели нараду з питань посилення оборони Лубенщини. У ній взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Валерій Даценко, військовий комісар Лубенсько-Оржицького об’єднаного військового комісаріату Ігор Черевко, начальник міського відділу внутрішніх справ Олександр Власенко, а також сільські голови, керівники громадських організацій, підприємств та організацій, працівники управлінь та відділів райдержадміністрації.

 

 

Роман Сидоренко ознайомив з прийнятими розпорядженнями на рівні області та району, наголосивши на тому, що відповідні доручення про посилення обороноздатності кожного регіону дав під час селекторної наради днем раніше Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк. Голова адміністрації говорив про необхідність терміново посилити заходи з охорони шкіл та інших важливих об'єктів району. Найближчим часом будуть створені загони самооборони в кожному населеному пункті для посилення охорони Лубенщини. Така необхідність викликана інформацією про те, що на територію України продовжують потрапляти диверсанти, завданням яких є посіяти паніку серед населення та спричинити якомога більше шкоди нашій країні.

 

Керівники району звернулися до досвідчених військових та представників громадських організацій, а також мисливців з необхідністю допомогти у створенні загонів самооборони.

До лубенців звертаються з проханням звертати увагу на скупчення людей та підозрілих осіб та негайно повідомляти правоохоронні органи.

За словами Романа Сидоренка, нам необхідно масово об’єднатися у справі захисту рідної землі і попередженні виникнення будь-яких провокацій.

ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО ГРОМАДЯНИНА, ЯКИЙ МЕШКАЄ НА ТЕРИТОРІЇ ЛУБЕНЩИНИ, НЕ БУТИ ОСТОРОНЬ СИТУАЦІЙ, В ЯКІЙ ОПИНИЛАСЯ НАША ДЕРЖАВА. УКРАЇНІ ПОТРІБНІ НАШІ МУЖНІСТЬ, ВИТРИМКА І ПАТРІОТИЗМ. Мир, за словами Арсенія Яценюка, – це те, що потрібно Україні і за мир нам необхідно спільно боротися.