DSC0270618 липня під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання 26 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, заступник голови райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації.

            Перед початком роботи сесії депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляка-лубенця Владислава Бєлоруса та загиблих у ході антитерористичної операції – військовослужбовців і мирних громадян, які виконували свій громадянський та військовий обов’язок у східних областях країни, а також пасажирів, які перебували на борту пасажирського літака, що був збитий терористами у повітряному просторі України 17 липня.

 

 

          Голова районної ради Олександр Темченко від імені Полтавської обласної ради вручив подяки голові та заступнику Лубенського міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну» Олександру Жалдаку та Олексію Коваленку за активну громадську позицію та дієву допомогу в організації підтримки сімей українських військовослужбовців та осіб, що прибули на тимчасове проживання зі східних регіонів України.

3

Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Було прийнято Програму мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2017 роки, з якою присутніх ознайомив завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак. Про ситуацію в районі, формування загону самооборони на Лубенщині розповів військовий комісар Лубенсько-Оржицького військового комісаріату   Ігор Черевко.

         Схвалено проект рішення щодо внесення змін до рішення вісімнадцятої сесії шостого скликання від 17 травня 2013 року про Програму зайнятості населення Лубенського району на 2013 - 2017 роки: запропоновано зменшити суму фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у 2014 році шляхом скорочення тривалості періоду залучення безробітних до виконання громадських робіт із 7 місяців (травень-листопад) до 3 місяців (вересень-листопад).

Депутати внесли зміни до рішення районної ради від 26 липня 2013 року про районну Програму розвитку культури на 2013-2015 роки: доповнили районну Програму розділом «Заходи по відзначенню 80-річчя з дня народження Василя Симоненка».

Також розглянуто ряд фінансових питань: внесено зміни до показників районного бюджету на 2014 рік. Підтримано передачу в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання послуг із соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проживають на території району: розмір трансферта складає 100,0 відсотків на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями в Центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів та Центрах професійної реабілітації інвалідів, які проживають на території району.

           Погоджено передачу в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання медичної допомоги населенню району: трансферти у розмірі 33,3 відсотка. 

Рішенням сесії внесено зміни до рішення від 24 травня 2011 року про Комплексну програму забезпечення пожежної безпеки в Лубенському районі на 2011-2015 роки, у зв’язку з проведенням організаційно-штатних заходів у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ліквідацією відділу з питань надзвичайних ситуацій Лубенської райдержадміністрації.        Передано майно, що належить до спільної власності територіальних громад сіл Вищебулатецької, Новаківської сільських рад. Одноголосно погоджено звільнення директора Шершнівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Володимира Кісенка, у зв’язку з виходом на пенсію за вислугою років та призначення на посаду директора вчителя англійської мови Шершнівської ЗШ Людмилу Галай. Розглянуто ряд інших питань, усі їх було прийнятоодноголосно. 

 

На завершення роботи сесії голова районної ради Олександр Темченко довів до відома депутатів, що створено депутатську групу «Лубенщина».    Крім того, розглянуто депутатський запит Вікторії Мартиневської щодо непогашеної заборгованості по заробітній платі працівникам КП «Комунжитлосервіс-2000» й вирішено вивчити питання на одній з депутатських комісій.