IMG 20140715 100523                                                                               

15 липня голова Лубенської районної ради Олександр Темченко взяв участь спільному засіданні постійних комісій з питань землекористування, економіки, підприємництва, транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю, з питань соціальної сфери та соціального захисту населення, з питань депутатської діяльності, етики та місцевого самоврядування. Вів засідання голова однієї з профільних комісій Олександр Якименко. 

Опрацьовано програму мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2017 роки, з якою присутніх ознайомив завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак.

 

Проаналізовано питання щодо внесення змін до рішення вісімнадцятої сесії шостого скликання від 17 травня 2013 року про Програму зайнятості населення Лубенського району на 2013 - 2017 роки: запропоновано зменшити суму фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у 2014 році шляхом скорочення тривалості періоду залучення безробітних до виконання громадських робіт із 7 місяців (травень-листопад) до 3 місяців (вересень-листопад).

Набуло схвалення питання погодження звільнення директора Шершнівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Володимира Кісенка, згідно поданої заяви, у зв’язку з виходом на пенсію та призначення на посаду директора школи вчителя іноземної мови Людмилу Галай.

Депутати також розглянули ряд фінансових питань: про внесення змін до показників районного бюджету на 2014 рік, про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання послуг із соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проживають на території району та про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання медичної допомоги населенню району

Як повідомила начальник фінуправління райдержадміністрації Світлана Самійленко рішенням сесії Полтавської обласної ради до районного бюджету буде передано субвенцію у розмірі 190 тис.грн Засульській сільській раді на придбання асенізаційного автомобіля. Вона також говорила про необхідність передачі у 2015 році Лубенській міській раді бюджетних трансфертів у розмірі 100,0 відсотків на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями в Центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів та Центрах професійної реабілітації інвалідів, які проживають на території району.

Актуальним   стало питання передачі Лубенській міській раді бюджетних трансфертів на надання медичної допомоги населенню району.

           Як повідомила начальник фінуправління райдержадміністрації Світлана Самійленко робочою групою у складі начальника відділу охорони здоров»я Тетяни Семистрок, голів постійних комісій з питань планування бюджету і фінансів Олександра Коломійця, соціальної сфери та соціального захисту населення Юрія Єремієвського було запропоновано передати трансферти у розмірі 33,3 відсотка. Депутати уважно заслухали   виступи Сергія Наталенка, головного лікаря Лубенсьської МКЛ. Комісіями було прийнято рішення  винести питання на розгляд сесії.

Також перед присутніми виступив голова постійної комісії з питань соціальної сфери Юрій Єремієвський щодо відміни рішень районної ради про погодження змін умов трудових договорів між відділом освіти райдержадміністрації та директорами шкіл. Як пояснив Юрій Єремієвський, спираючись на лист Міністерства освіти і науки України від 24.06.2014 року щодо призначення на посади керівників шкіл та укладання з ними контрактів Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» не передбачено укладання контракту з керівником навчального закладу комунальної форми власності, тому з метою недопущення порушення трудових прав педагогічних працівників, доцільно відмінити рішення.

Відправлено на доопрацювання проект рішення щодо затвердження списку присяжних.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Крім того, комісії також рекомендували винести на розгляд сесії наступні питання: про внесення змін до Програми по обслуговуванню платників податків, підвищенню рівня знань податкового законодавства та збільшенню надходжень до місцевих бюджетів на 2012-2015 роки; про внесення змін до рішення від 24 травня 2011 року про Комплексну програму забезпечення пожежної безпеки в Лубенському районі на 2011-2015 роки; про внесення змін до рішення районної ради від 26 липня 2013 року про районну Програму розвитку культури на 2013-2015 роки; про передачу майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл району; про звернення депутатів Лубенської районної ради до мешканців району.