IMG 20140715 11194015 липня за участі голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося засідання постійної комісії з питань землекористування, яке провів голова комісії Олексій Устименко. 

Депутати заслухали інформацію заступника начальника управління Держземагенства у Лубенському районі Василя Гелюха щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки на території Вищебулатецької сільської ради, що належить громадянці Надії Сушко та Окіпської сільської ради, що належить громадянці Парасковії Демченко. Обидві ділянки призначені для ведення особистого селянського господарства. Комісія рекомендувала питання винести на розгляд чергової сесії районної ради. 

Також розглянуто питання надання пропозицій щодо використання коштів, які надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва до районного бюджету. Начальником агропромислового розвитку райдержадміністрації Ігорем Нестеренком було запропоновано чотири варіанти використання коштів: розкорчування 5,5 га тутовника на території Мгарської сільської ради; реконструкція комплексів гідротехнічних споруд підтримання рівня поверхневих вод на ділянці каналу Жданівської, Окіпської, Снітинської та Вовчицької сільських рад; наповнення Пулинського водосховища на території Ісківської сільської ради площею 156 га водою – 150 тис.грн; будівництво земельних валів для затримання росту ярів в с. Великий В’язівок Михнівської сільської ради. Докладно обговоривши усі пропозиції, депутати Василь Кулик, Іван Набок, Іван Дзус, Микола Коротун, Микола Федоренко зупинились на реконструкції гідротехнічних споруд.

 

 

Цього дня у районній раді працювала постійна комісія з питань депутатської діяльності, етики та місцевого самоврядування, яке провів голова комісії Олег Сагло, було опрацьовано питання про доцільність створення при Лубенській районній ради громадської Ради Народної довіри. Депутати вивчали досвід створення такої організації при Полтавській обласній раді та інших районних радах. Комісією рекомендовано питання про створення громадської Ради Народної довіри, затвердження її Положення винести на розгляд чергової сесії районної ради.

IMG 20140715 084236