IMG 20140704 100518                                                                         

4 липня за участі голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося засідання постійної комісії з питань планування бюджету та фінансів, яке провів голова комісії Олександр Коломієць.

Депутати розглянули три бюджетні питання: про внесення змін до показників районного бюджету, про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання медичної допомоги населенню району та про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання послуг із соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проживають на території району.

Як зауважила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко Лубенській міській раді у 2015 році заплановано передати трансферти у розмірі 33,3 відсотка на надання первинної медико-санітарної, амбулаторно-поліклінічної та стаціонарної допомоги населенню, яке проживає на території району, установами та закладами охорони здоров’я, що розташовані на території міста і утримуються з міського бюджету. Крім того, з 2013 року із бюджету району передається трансферт до обласного бюджету на екстрену медичну допомогу відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу», у розмірі 8,5% до розрахункових показників обсягу видатків на охорону здоров’я зведеного бюджету району. Вона також говорила про необхідність передачі у 2015 році Лубенській міській раді бюджетних трансфертів у розмірі 100,0 відсотків на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями в Центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів та Центрах професійної реабілітації інвалідів, які проживають на території району.

 

 

Світлана Самійленко також повідомила, що рішенням сесії Полтавської обласної ради до районного бюджету буде передано субвенцію у розмірі 190 тис.грн Засульській сільській раді на придбання асенізаційного автомобіля. Запропоновано також прийняти трансферти від Вовчицької сільської ради районному бюджету на проведення ремонту актової зали Вовчицького ліцею, придбання газового котла для Вовчицької амбулаторії,   трансферти від Михнівської сільської ради на придбання вікон у Михнівську амбулаторію, трансферти Новаківської сільської ради на придбання котла у Новаківську амбулаторію.

В ході обговорення питань порядку денного депутатом районної ради Надією Клепач було піднято питання про виділення коштів: 10 тисяч гривень, на ремонт котельні Вовчицького ліцею. Пропозицію буде враховано.

Активність на засіданні проявили депутати Віктор Алєксєєко, Анатолій  Савенков, Анатолій Остапчук.

 

Комісією рекомендовано усі питання порядку денного винести на розгляд чергової сесії районної ради.