222222222222---222                                                                             

25 червня  за участі голови Лубенської районної ради Олександра Темченка у районній раді відбулося спільне засідання постійних комісій з питань соціальної сфери та соціального захисту населення та з питань економіки, підприємництва, зв’язку та управління комунальною власністю, яке провів голова однієї з профільних комісій Юрій Єремієвський.   

Депутати заслухали та взяли до відома інформацію директора територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації Наталії Хомкіної щодо діяльності територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації та перспективи його розвитку. Як повідомила Наталія Хомкіна у складі установи працює чотири відділення: соціальної допомоги вдома, соціально-побутової адаптації, соціально-медичних послуг, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. Крім того, центр працює над впровадженням інноваційних видів послуг, зокрема глюкометрії: вимірювання рівня глюкози в крові людини за допомогою глюкометра; арт-терапії, надання психологічної допомоги, створення лінії «телефон довіри». У планах придбання спеціалізованого автомобіля, обладнаного підйомником для надання автотранспортної послуги «соціальне таксі» малорухливим пенсіонерам та інвалідам всіх категорій.

 

Про роботу централізованої бібліотечної системи присутнім доповіла начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко. Вона зупинилась на заходах із залученням користувачів, вдосконалення їх обслуговування: безпосередній доступ до мережі Інтернет, можливість працювати з електронним каталогом, базою Краєзнавчих даних. Говорила про роботу філії районного клубу «Надвечір’я», який діє у сільських бібліотеках, про співпрацю бнигозбірень з літературним об’єднанням імені Донченка, що діє при міськрайонній газеті «Лубенщина, а також про методичну роботу, яка проводиться з бібліотекарями, видавничу діяльність, соціальний розвиток колективу. Було названо і ряд проблем, які необхідно вирішити: наповнити книгами фонди бібліотек Лубенської ЦБС, передплатити періодичні видання, придбати комп’ютера для сільських бібліотек, здійснити капітальний ремонт Мгарської сільської бібліотечної філії, перевести в інше, більш пристосоване приміщення Оріхівські бібліотеки, провести поточні ремонти сільських бібліотек та інші. Інформацію було взято до відома.

З питанням про відміну рішень районної ради щодо погодження змін умов трудових договорів між відділом освіти райдержадміністрації та директорами навчальних закладів виступив голова комісії з питань соціальної сфери та соціального захисту населення Юрій Єремієвський.    Питання рекомендовано винести на розгляд чергової сесії районної ради