3 90                                                                                   

Для лубенців стало вже доброю традицією збиратися на Трійцю біля криниці «Христовий яр» аби відсвяткувати одне з найбільших релігійних свят - Трійцю, а ще поспілкуватись, згадати звичаї і традиції пращурів та скуштувати цілющої води з джерела. 

8 червня у  селі Крем»янка було багатолюдно. Сюди, на театралізоване свято «Трійця, Трійця, Пресвята Богородице», прийшли мешканці навколишніх сіл. На заході побували   голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, помічник-консультант народного депутата України Володимира Пилипенка Фелікс Банков.

У своєму вітальному слові голова районної ради Олександр Темченко   висловив сподівання, що і надалі свято Трійці в районі буде таким колоритним, а ще побажав лубенцям   здоров»я, благополуччя, достатку і взаємної поваги, щоб зелене клечання захищало домівки від життєвих негараздів, а душі наповнювались добром. Він також подякував усім причетним до свята за гарну його організацію.

 

Зустріти свято Трійці з надією й теплом побажав присутнім голова райдержадміністрації Роман Сидоренко. «Український народ зумів зберегти традиції і сьогоднішній захід яскраве тому підтвердження. Бажаю усім вам здійснення усіх сподівань, добра і благополуччя», - сказав Роман Сидоренко.

Ряд вітань прозвучали з вуст сільського голови Оріхівської сільської ради Олександра Розумія та голови СФГ «Діброва» Олексія Коваленка.

1 120

Потім було освячено воду в криниці, тож усі бажаючі мали змогу скуштувати джерельної, цілющої води. А потім розпочалась яскрава концертна програма. Артисти Лубенщини : квартет «Гілея», ансамбль «Дивоцвіт» (Михнівський будинок культури), учасники вокального ансамблю із Стадні, чоловічий вокальний ансамбль районного будинку культури, учасники вокального ансамблю з Березівки, Анатолій Мисляй, Інна Сизоненко, Геннадій Васильченко, Юрій Задорожній та багато інших не шкодували власного таланту аби зробити свято більш насиченим і незабутнім.