DSC01758                                                                             

6 червня у Лубенській районній раді за участі голови районної ради Олександра Темченка відбувся семінар з сільськими головами та секретарями сільських рад. Участь у нараді взяв голова  райдержадміністрації Роман Сидоренко.

На початку зібрання голова районної ради Олександр Темченко розповів про участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, яке відбулося днями. Потому сільські голови говорили про перспективи адміністративно-територіальної реформи в Україні. Наразі було обговорено поняття «федеральний устрій» і «децентралізація». Також йшла мова і про пріоритети розвитку благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини».

Широкого обговорення набуло питання щодо підтримки Збройних Сил України. Завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Микола Чудак розповів про ряд заходів, які зроблено на Лубенщині для підтримки   української армії. Обговорено і нагальні потреби: недостатня кількість військової екіпіровки. Голова районної ради Олександр Темченко закликав очільників громад не бути байдужими до сімей, рідні яких знаходяться у «гарячих точках». Крім того, в районі створено штаб «За єдину Україну», який займається організацією збору допомоги для лубенців, які перебувають у зоні бойових дій.

 

       Головний спеціаліст відділу технічної політики органів сільськогосподарського виробництва управління сільського господарства Лубенської райдержадміністрації Алла Погарська інформувала про отримані відповіді на звернення районної організації «Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних голів» щодо безпідставного зменшення закупівельних цін на молоко молокопереробними підприємствами від населення, наданих Міністерством аграрної політики та продовольства України, департаментом агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації. Так як на даний час закупівельна ціна на молоко встановлюється згідно договорів між виробником молока та переробним підприємством, сільські голови вирішили звернутися з листом до відповідних організацій аби молоко було включено у список об’єктів державного цінового регулювання. Крім того, очільники громад ближчим часом планують відвідати село Сухорабівку, Решитилівського району Полтавської області, де діє кооператив із заготівлі молока від населення.

Про стан підготовки до передачі реєстраційних обліків від сільських рад до Лубенського міського відділу управління державної міграційної служби України в Полтавській області говорив начальник Лубенського міського відділу управління державної міграційної служби України в Полтавській області Сергій Чеберяк.

Голова райдержадміністрації Роман Сидоренко акцентував увагу на ряді енергозберігаючих технологій, зокрема на встановленні систем опаленні без газу. Таку систему встановлено у Михнівському будинку культури.

   Підсумки семінару підвів голова районної ради Олександр Темченко.