4 54                                                                         

З 4 по 7 червня в експоцентрі України в Києві проходить XXVI Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2014», організована Міністерством аграрної політики та продовольства України, і вже по праву вважається головним загальнодержавним заходом агропромислового комплексу.

В один з виставкових днів, а саме 5 червні з новинками сільськогосподарської техніки, обладнання та запасних частин, зрошувального обладнання, засобів механізації сільгоспвиробництв, продовольчого машинобудування, обладнання для тваринництва, птахівництва, кормовиробництва, засобів догляду рослин, саджанців та багато іншого познайомилися лубенці: голова районної ради Олександр Темченко, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Дзус, начальник управління агропромислового комплексу райдержадміністрації Ігор Нестеренко, директор Дослідної станції лікарських рослин Олексій Устименко, керівники фермерських господарств району.

 

 

«Україна – аграрна держава» - цей слоган прикрашав центральну експозицію. Для більшості наших земляків, які повязали свою основну діяльність із сільським господарством, відвідання агровиставки є важливим стимулом для роботи, можливістю перейняти передовий досвід, поспілкуватися з колегами, придбати техніку. За словами господарників, цього року превагу надаватимуть саме вітчизняному виробнику, зважаючи на доступнішу ціну. Не останню роль відіграє й бажання підтримати українські підприємства, особливо у вкрай скрутний для держави час.

7 9

Перший заступник голови райдержадміністрації Іван Дзус детально ознайомився з новинками техніки, особливу увагу звернувши на сівалки та енергозберігаючі котли. За його словами, у нашого району великий потенціал у розвитку різних напрямків рослинництва і тваринництва. Він вважає за необхідне активніше співпрацювати з великими сільськогосподарськими підприємствами й фермерами-одноосібниками, які успішно господарюють на землях району.