3 81                                                                     

1 червня у козацькому селі Ісківці, біля криниці Тараса Шевченка, відбулося традиційне літературно-мистецьке свято «В сім»ї вольній новій». 26 років поспіль цей захід збирає не тільки Ісковецьку громаду, а й усіх тих, хто любить і цінує творчість Кобзаря, прагне скуштувати дзеркальної води з джерела, з якого колись пив геній і пророк Тарас Шевченко, а також помилуватися незабутньою природою краю, споглянути вишивки місцевих майстринь, які так і надихають згадати славну минувшину краю.

На колоритному українському святі побували голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко.

Керівники району привітали громаду зі святом.

 Нам, лубенцям, нащадкам Кобзаря, пощастило, що маємо ми це святе місце, яке згуртовує нас вже не одинрік. І бадьора українська пісня, вірші Тараса Шевченка з вуст підростаючого покоління, вірші поетів -сучасників свідчать про те, що ми пам»ятаємо і любимо творчість Великого Кобзаря, цінуємо поета, який понад усе любив Україну,- зазначив у своєму виступі голова районної ради Олександр Темченко. Він також подякував організаторам заходу за можливість гарно та корисно провести час. 

 

               Шевченків «Кобзар» - джерело любові до Батьківщини, честі і гідності нашого народу, тому ця книга для кожного українця повинна бути настільною», - сказав у своєму вітальному слові голова райдержадміністрації Роман Сидоренко.

6 10

Творчі колективи Лубенщшини подарували гостям свята гарний настрій та незабутню концертну програму. Звучало мудре Тарасове слово, а пісні та танці вкотре нагадували усім, що Лубенщина багата талантами. Гучними оплесками святкуючі зустрічали народний аматорський академічний хор «Камертон», народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Любисток», чоловічий вокальний ансамбль районного будинку культури, народний аматорський вокальний ансамбль «Сузір’я», зразковий ансамбль фольклорного танцю «Перлина», учасниць циркової студії «Маска» Дашу Симонову й Катю Сагайдак, троїстих музик, гостей із села Березова Рудка – вокальний ансамбль «Старости», вокальний ансамбль «Терниця», Тетяну Лисенко,Людмилу Фесечко, Оксану Мироненко.