1 

28 травня у Лубенській районній раді відбувся семінар з сільськими головами. Вів нараду голова районної ради Олександр Темченко. Участь у зібранні взяв голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, заступник голови райдержадміністрації Іван Дзус, а також директори шкіл району.

   Перед початком наради очільники районної влади привітали з днем народження іменників: сільського голову з Оріхівки Олександра Розумія та виконуючу обов’язки сільського голови Засульської сільської ради Ольгу Кибу. Олександр Темченко та Роман Сидоренко подякували сільським головам за проведену роботу щодо здійснення виборчого процесу, адже окружну   виборчу комісію територіального виборчого округу №149 визнано однією з найкращих в Україні по інформуванню.

Присутні заслухали інформацію керівника апарату райдержадміністрації Олени Пірової щодо передачі на зберігання виборчих скриньок. Вона також попередила, що якщо скриньки було пошкоджено, потрібно оформити дефектний акт, зробити це слід негайно, доки виборча комісія не здала печаті. Акт буде передано в область, область, відповідно, передасть документ в центральну виборчу комісію, де і буде списано пошкоджену скриньку.

 

 

Директор центру дитячої та юнацької творчості Валентина Моша розповіла про роботу центру, наголошуючи на тому, що на сьогодні 1300 вихованців охоплені гуртковою роботою. У минулому і цьому році   керівники гуртків та їх вихованці стали учасниками 50 районних, 27 обласних та 10 Всеукраїнських заходів. Були і прикрі моменти: у Березотіцькій, Вищебулатецькій, Ісківській, Калайдинцівській, Новаківській, Оріхівській, Новооріхівській ЗШ фінансування недостатнє, враховуючи учнівський контингент та творчий потенціал педагогічних колективів. Своїми думками з цього приводу поділився директор Калайдинцівської ЗШ Сергій Мисник. Виступ Валентини Моші доповнила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко, яка акцентувала увагу на передачі трансфертів на утримання центру дитячої та юнацької творчості.

DSC04262

 

     Про заходи та завдання щодо організації оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей та підлітків влітку 2014 року говорила методист районного науково-методичного центру Лариса Кравченко, наголосивши на тому, що вже сформована мережа оздоровчих закладів при навчальних закладах району: планується діяльність 33 дитячих закладів відпочинку для 1118 учнів, з них 30 таборів з денним перебуванням для 1066 учнів, 3 табори праці і відпочинку для 52 учнів. Вона також зупинилась на фінансуванні оздоровчої кампанії.  

Про роботу дошкільних навчальних закладів говорила начальник відділу освіти райдержадміністрації Юлія Білокінь. Під час обговорення було порушено питання вартості харчування дітей у ДНЗ, а також питання відвідування дітьми садочків. Про роботу ДНЗ «Малятко» в селі Окіп розповів сільський голова з Окопу Володимир Макогон, зауваживши, що садочок працює сезонно: з 1 квітня по 31 жовтня. Йшла мова і про роботу ДНЗ «Берізонька» у селі Березівка, де діти відвідують заклад за короткотривалим графіком: до 14 години.

Жвавого обговорення набуло питання підвезення дітей до загальноосвітніх навчальних закладів району. Йшла мова про раціональне використання коштів, адже   часто діти з одного населеного пункту відвідують різні навчальні закладів, навіть тоді, коли в населеному пункті, де вони проживають, є школа. Проблемою є також те, що не всі сільські ради в повному обсязі перераховують кошти на підвезення дітей до місця навчання і додому.

Любов Пономаренко, заступник директора центру соціального обслуговування райдержадміністрації, розповіла про комплекс соціальних послуг територіального центру соціального обслуговування.

Про загальний військовий обов’язок і часткову мобілізацію йшла мова у виступі завідувача сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Миколи Чудака. Крім того, голова районної ради Олександр Темченко закликав сільських голів, директорів шкіл взяти участь у акції, яка проходить в районі щодо добровільного перерахування одноденного робочого заробітку на підтримку Збройних Сил української армії, наголосивши, що активістів буде надруковано на сторінках районної газети «Лубенщина».

Радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова розповіла про участь у нараді, проведеній Департаментом   агропромислового розвитку облдержадміністрації, інформувавши наразі про законодавче забезпечення укладання соціальних угод.

Підсумки семінару підвів голова районної ради Олександр Темченко, подякувавши всім за злагоджену роботу.