DSC04071                                                                                       

                    15 травня голова районної ради Олександр Темченко разом з сільськими головами, працівниками виконавчого апарату районної ради здійснив робочу поїздку у місто Хорол та взяв участь у обласному семінарі. Тема семінару: «Фахова майстерність для територіальних громад Полтавщини». Семінар проходив для представників органів місцевого самоврядування Лубенського і Хорольського районів та членів Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України.

     Перед початком семінару перед присутніми виступила голова Хорольської районної ради Юлія Бойко, яка розповіла про соціально-економічний розвиток Хорольщини. Присутні дізнались, що на Хорольщині   функціонує районна рада та 20 територіальних рад: міська та 19 сільських, до яких обрано 384 депутати. Серед найбільших підприємств ВАТ «Хорольський механічний завод», ВАТ «Хорольська механізована пекарня», ВАТ «Хорольський молокомбінат дитячих продуктів», де нещодавно було встановлено обладнання для розливу води для дитячого харчування. У районі 18 сільськогосподарських товариств та 58 фермерських господарств, добре розвинений готельно-ресторанний бізнес. Славиться Хорольщина і навчальними закладами, серед яких Хорольський агропромисловий коледж Полтавської аграрної державної академії, міжрегіональний центр професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців. Голова районної ради розповіла про традиції та свята краю, гостинно запросивши відвідати учасників семінару   фестиваль «Барви Хорольщини», який традиційно проходить у червні. Також висловила подяку міському та сільським головам за співпрацю, мир та спокій в громадах.

 

 

     Модератором семінару виступив голова Полтавської обласної ради Петро Ворона. Він докладно розповів про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад, витоки його започаткування, наголосивши на тому, що цьогорічний конкурс розпочато з 1 лютого по 1 вересня, крім того голова обласної ради зупинився на напрямках, за якими розроблятимуться проекти 2014 року: будівництво, реконструкція вуличного освітлення; системи водопостачання та водовідведення в населених пунктах; ремонт обєктів соціальної сфери; впровадження енергозберігаючих технологій на обєктах соціальної сфери; благоустрій територій населених пунктів. Голова обласної ради Петро Ворона разом з координатором   проектів та програм Європейського Союзу Надією Костіною   провели мультимедійну презентацію різнобічних аспектів проектної діяльності в органах місцевого самоврядування. Учасники семінару висловили ряд пропозицій щодо покращення цієї роботи в області.

DSC04096

 

Наразі було обговорено   концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, зміни до Конституції в частині місцевого самоврядування. Своїми думками з цього приводу поділився голова правління Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, Комсомольський міський голова Сергій Супрун.

   До присутніх звернулися також депутати обласної ради Михайло Стеценко та Михайло Виноград у своїх виступах вони закликали до наполегливої праці, активності, єдності громад, адже спільно, можна подолати будь-які перешкоди, а результат діяльності кожного депутата, очільника громади повинен бути позитивним.

   Про патріотичне виховання молоді говорив Хорольський міський голова Ігор Свириденко, акцентуючи увагу на тому, що молодь – це майбутнє держави ілюбов до Батьківщини повинна прививатися змалку.

   По закінченню семінару усі його учасники відвідали Хорольський Ботанічний сад, ознайомилися з Хорольським агропромисловим коледжем Полтавської державної аграрної академії та поклали квіти до меморіалу «Хорольська яма».

DSC04095