DSC03977                                                                             

24 квітня під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання 25 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації.

Депутатами було взято до відома інформацію Лубенського міжрайонного прокурора радника юстиції Андрія Куліша, начальника Лубенського міського відділу (з обслуговування м. Лубни та Лубенського району) Олександра Власенка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності органів правопорядку на території району з цього питання у 2013 році.   Депутати Євгенія Яковченко, Василь Бут, Олександр Молотов, Сергій Оніщенко висловили ряд побажань правоохоронцям: проводити зустрічі з молоддю, мешканцями населених пунктів, а також більш тісніше співпрацювати дільничним інспекторам з сільськими головами. Оленою Якименко, сільським головою Березівської сільської ради, Василем Гавою, сільським головою Калайдинцівської сільської ради, внесено пропозицію провести засідання круглого столу за участю органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

 

Було затверджено звіт про виконання районного бюджету за 2013 рік, внесено зміни до показників районного бюджету на 2014 рік: видатки районного бюджету у розрізі галузей бюджетної сфери зменшено, буде передано з бюджету Калайдинцівської сільської ради до районного бюджету бюджетних трансфертів у розмірі 161447,00 гривень.

DSC03980

Крім того, депутати ознайомилися та взяли до відома інформацію начальника відділу підтримки безробітних Лубенського міськрайонного центру зайнятості Тетяни Манжари та начальника відділу освіти райдержадміністрації Юлії Білокінь про хід виконання Програми професійної орієнтації учнівської молоді Лубенського району на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей у 2011-2014 роках.  

Схвалено проект рішення про хід виконання районної Програми реалізації державної інформаційної політики та фінансової підтримки місцевих ЗМІ на 2011-2015 роки, з яким виступив заступник голови районної державної адміністрації Василь Куксань.

Головний лікар станції екстреної медичної допомоги №3 м. Лубни Комунальної установи «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Юрій Палига, начальник відділу охорони здоров’я районної державної адміністрації Тетяна Семистрок зупинилися на основних проблемах забезпечення сільського населення екстреною медичною допомогою в умовах реформування галузі охорони здоров’я в районі.

Також депутати взяли до відома інформацію заступника голови райдержадміністрації Василя Куксаня щодо створення депутатської групи «Чорнобильці Лубенщини», до групи ввійшли депутати –ліквідатори Валерій Козюра, Віктор Алєксєєнко, Василь Силка, Микола Крутій, Анатолій Остапчук, Олександр Молотов.

Рішенням сесії внесено зміни до складу президії районної ради: виведено зі складу президії заступника голови районної ради Євгенію Яковченко, у зв’язку зі звільненням, затверджено розпорядження голови районної ради щодо звільнення головного редактора КУ РМР «Радіо-Лубни» Тетяну Бутрим.

Ряд проектів було відправлено на доопрацювання.

Під кінець роботи сесії до присутніх звернувся член ініціативної групи по створенню Ради народної довіри при Лубенській районній раді Сергій Бондаренко. Він розповів про діяльність Ради та її функції. Положення Ради народної довіри буде розглянуто на засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики та місцевого самоврядування.