DSC03961                                                                           

17 квітня за участі голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося спільне засідання постійних комісій. Вів засідання голова комісії з питань економіки, підприємництва, транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю Олександр Якименко. 

Заслухано інформацію новопризначеного Лубенського міжрайонного прокурора радника юстиції Андрія Куліша, начальника Лубенського міського відділу (з обслуговування м. Лубни та Лубенського району) Олександра Власенка: «Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності органів правопорядку на території району з цього питання у 2013 році». Депутати задали ряд запитань Лубенському міжрайонному прокурору та висловили низку побажань: провести на території району люстрацію земель запасу, розібратися з питанням щодо порушення екологічних норм у селі Духове, де знаходиться свинокомплекс ТОВ «Національний колорит», питанням роботи очисних споруд у селі Солониця. Начальник міліції Олександру Власенко,   уважно вислухавши депутататів, пообіцяв проконтролювати поведінку молоді, яка збирається вечорами у селі Засулля на вулиці Харківська.  

 

 

Члени комісій заслухали ряд фінансових питань,  з якими їх ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко: «Про затверджено звіту про виконання районного бюджету за 2013 рік; «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2014 рік": видатки районного бюджету у розрізі галузей бюджетної сфери зменшено, також планується передати з бюджету Калайдинцівської сільської ради до районного бюджету бюджетних трансфертів у розмірів 161447,00 гривень.

     Змістовним був виступ заступника головного лікаря станції екстреної медичної допомоги №3 м. Лубни Комунальної установи «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Михайла Кулія.

Також розглянуто питання виконання Програм: «Програми професійної орієнтації учнівської молоді Лубенського району на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей у 2011-2014 роках» та «Програми реалізації державної інформаційної політики та фінансової підтримки місцевих ЗМІ на 2011-2015 роки».

DSC03959

       Опрацьовано проект рішення щодо внесення змін до складу Президії районної ради: пропонується вивести зі складу Президії заступника голови районної ради Євгенію Яковченко, у зв’язку зі звільненням, проект рішення «Про затвердження розпорядження голови районної ради «Про звільнення головного редактора КУ РМР «Радіо-Лубни» Бутрим Т.О.», а також проект рішення «Про створення громадської Ради народної довіри».

     Додатково на комісії з питань землекористування буде опрацьовано проект рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2014 рік».