DSC03954                                                                             

16 квітня у Лубенській районній раді відбулася нарада з сільськими головами. Нараду провів голова районної ради Олександр Темченко. Спочатку очільник району розповів про засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, яке відбулося днями. Голова районної ради ознайомив з інформацією     про Концепцію реформування адміністративно - територіального устрою та місцевого самоврядування України, а також акцентував увагу на участі органів місцевого самоврядування   у міжнародних проектах та програмах, що дасть змогу залучити додаткові фінанси для розвитку   регіону. 

Потім присутні перейшли до розгляду порядку денного.

З інформацією «Про стан підготовки до передачі реєстраційних обліків від сільських рад до Лубенського міського відділу управління державної міграційної служби України в Полтавській області» виступив   начальник Лубенського міського відділу управляння державної міграційної служби України В Полтавській області. Сергій Чеберяк закликав сільських голів до співпраці, наголошуючи на тому, що мешканцям району слід вчасно звертатись до міграційної служби для отримання довідки реєстрації дитини.

 

 

         Про нарахування земельного податку на 2014 рік інформував заступник начальника ОДПІ Андрій Кваша, він назвав категорії осіб, які мають пільги по сплаті земельного податку: пенсіонери за віком, ветерани війни, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, йшла мова і про злісних неплатників. Виступ Андрія Кваші доповнив начальник управління Держземагенства у Лубенському районі Олександр Шингарій. Йшла мова про користування сінокосами і пасовищами.

Радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова інформувала про внесення змін до Законів України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» щодо вдосконалення техніко-юридичної процедури виборчого процесу, Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо матеріального забезпечення посадових осіб місцевого самоврядування.

Також Наталія Шишова, Людмила Перерва. в.о. керуючого справами   виконавчого апарату районної ради говорили про усунення недоліків при оформленні документації в сільських радах.

Головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Лариса Шкарбань ознайомила присутніх з розпорядженням голови обласної ради «Про оголошення обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад полтавської області 2014 року». Вже визначено напрями, за якими розроблятимуться проекти : будівництво, реконструкція вуличного освітлення; системи водопостачання та водовідведення; ремонт обєктів соціальної сфери,впровадження енергозберігаючих технологій на обєктах соціальної сфери, благоустрій територій населених пунктів.

     Підсумки наради підвів голова районної ради Олександр Темченку.