DSC00351                                                                                 

9 квітня за участі голови Лубенської районної ради Олександра Темченка у районній раді відбувся семінар з сільськими головами. Очільники територіальних громад мали можливість поспілкуватися з керівниками установ та організацій району та обговорити з ними пропозиції щодо подальшої співпраці. Ряд думок висловили начальник районного відділу статистики Людмила Удовченко, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Лубенському району Анна Артеменко, начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко, начальник відділу у справах сімї, молоді та спорту Віта Брюховецька та інші. Говорили, зокрема, про подачу звітності у ті чи інші установи району, про правильність оформлення документів на паперових та електронних носіях, виплату заробітної плати у першу і другу половину місяця, про непроплату платіжних доручень управлінням державної казначейської служби України, економію бюджетних коштів в Лубенському районі.

 

Розглянуто також питання оформлення документації, що стосується надання послуг з питного водопостачання для господарсько – питних потреб населення. Приватний підприємець Валерій Карчава розповів про види послуг, які надає: про підготовку та одержання документів дозвільного характеру в сфері охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів

Жвавого обговорення набуло питання умов заготівлі молока з яким виступив начальник управління ветмедицини у Лубенському районі Андрій Грищук, зауваживши, що незабаром усіх працівників молокоприймальних пунктів буде проекзаменовано, бо, на жаль, частина з них дотримуються грубих порушень при визначенні жиру молока.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ігор Несторенко повідомив і прикру новину: падають ціни на молоко. І на сьогодні ціна складає 2.20 грн. за літр. Здавачі молока стурбовані, тому це питання буде вивчатися у подальшому.

Підсумки семінару підвів голова районної ради Олександр Темченко.