DSC03827                                                                               

14 березня у Лубенській районній раді відбувся семінар з сільськими головами, який провів голова районної ради Олександр Темченко. На початку зібрання голова районної ради зазначив, що подібні наради допоможуть дізнатися про зміни та нововведення в законодавстві, а також спільно вирішити ряд нагальних проблем. 

             До порядку денного було включено  чотири питання. 

        З інформацією про порядок надання земель в оренду виступив начальник відділу Головного управління Держземагенства у Лубенському районі Олександр Шингарій. Він докладно пояснив процедуру надання землі в оренду в межах населеного пункту та за межами населеного пункту. Широкого обговорення набули питання   про надання земель в оренду для ведення особистого селянського господарства, земель запасу, які на сьогодні можуть надаватися тільки шляхом аукціону. Сільських голів цікавили питання розширення меж кладовищ за межами населеного пункту, встановлення межових знаків, реєстрації договорів оренди.

 

       Про реєстрацію права оренди доповіла начальник відділу речових прав на нерухоме майно державної реєстраційної служби Лубенського міськрайонного управління юстиції Ірина Сергієнко. Вона назвала перелік документів, які необхідні для реєстрації оренди. Також повідомила, що отримати інформацію про ті чи інші зареєстровані договори має право орендодавець та орендар.

           У інформації начальника відділу архітектури і житлово-комунального господарства райдержадміністрації Сергія Сіряченка йшлося про процедуру продовження договорів на користування свердловинами питної води на територіях сільських рад району. Як зазначив Сергій Сіряченко,   на сьогодні сільська рада не має права надавати послуги водопостачання, тому вихід зі складної ситуації - це створення кооперативів або заключення договорів з комунальними підприємствами, які створені на території району: «Сяйво» (Засульська сільська рада), «Мічурінське» (Михнівська сільська рада). 

       Начальник філії «Лубенський райавтодор» Анатолій Цимбал інформував «Про стан автомобільних доріг на території Лубенського району».

       Голова районної ради Олександр Темченко закликав сільських голів до тісної співпраці з філією та подякував усім за злагоджену роботу.