Книга — чудовий дивовижний витвір людського розуму. Вона стала для кожного із нас такою ж необхідною, як земля, як чисте небо над головою, як хліб. Книга — невичерпне джерело знань, надбаних людством протягом багатьох років. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, долучає до певних надбань українського народу, його звичаїв та традицій.

У центральній районній бібліотеці імені В. Малика стало традицією кожного року проводити акцію «Подаруй бібліотеці книгу», яка з часом набула все більшої популярності серед шанувальників книг. Різні за жанрами, за роками видання, але, без сумніву, кожна книга знайде свого читача. Так, вже в цьому році книжковий фонд бібліотеки поповнився на 200 примірників книг.    

                                                        

   Директор Лубенської централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак висловила вдячність тим читачам, які вже подарували бібліотеці свої книги, а це: Марина Башлій, Надія Вовкогон, Людмила Іващенко, Лідія Дрига, Сергій Кіріченко, Григорій Яковенко, Єлизавета Бубело, Валентина Тимофєєва, Євгенія Агафонова та інші, й буде вдячна всім, хто візьме участь у цій акції.

Шановні лубенці, Ви маєте унікальну нагоду занести своє ім'я в історію бібліотеки і бути шанованими читачами та усією громадськістю. Адже наявність якісного книжкового фонду є запорукою популярності бібліотеки.