4 11                                                                       

9 березня біля памятника Тараса Шевченка у селі Ісківці  відбулися урочистості з нагоди 200-річчя Великого Кобзаря. Участь у заході взяв голова районної ради Олександр Темченко, Ісківецька громада, учнівська молодь, творча інтелігенція – усі ті, кому близька і дорога постать Тараса Шевченка. 

Присутні, разом із ведучою Інною Скибою, пригадали біографію митця: в Ісківцях у свого товариша Афанасьєва – Чужбинського Кобзар був тричі, пив воду з джерела, милувався природою Лубенського краю, писав, творив. У 1996 році в пам»ять про перебування поета встановлено погруддя генію.

Про те, що Тараса Шевченка поважають, пишаються тим, що він був у цьому благодатному краї говорив у своєму виступі голова Ісковецької сільської ради Микола Романюта. Він також зазначив, що розпочаті роботи з благоустрою території, ремонту будинку культури та криниці.

 

 

   Закливав поважати, вивчати, цінувати, перечитувати твори Тараса Шевченка, поета, художника, скульптора  і голова районної ради Олександр Темченко.

Теплі, щирі слова про Великого Кобзаря, його безцінну спадщину говорив голова літоб»єднання імені О.Донченка при газеті «Лубенщина» Олександр Міщенко.

Учні школи: Оксана Мироненко, Владислав Неборак декламували вірші митця, наголошуючи на тому, що молодь любить   творчість Тараса Шевченка. Поезію земляка Миколи Костенка, присвячену Кобзарю, читала Людмила Фесечко.

По-справжньому святкового настрою присутнім додав виступ учасників народного аматорського вокального ансамблю «Горлиця».

По завершенню заходу до памятного знаку було покладено квіти.