IMG 9123З нагоди 200-річчя від дня народження геніального сина українського народу, Генія і Пророка Тараса Григоровича Шевченка у картинній галереї Вовчицького районного краєзнавчого музею ім.І.І.Саєнка відбулось відкриття персональної виставки «Свою Україну любіть» талановитого художника, архітектора, лауреата літературно-мистецьких премій ім.Володимира Малика та Василя Симоненка, почесного громадянина м. Лубни Володимира Семенюти. На початку заходу учасники дійства хвилиною мовчання вшанували пам'ять Небесної Сотні, чистих душ, що злетіли в небо.

            Доторкнутися до прекрасного світу творчості Володимира Семенюти завітали художники Лубенщини Олександр Рогозний, Ольга Таран, Володимир Мірошниченко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко; директор Лубенського краєзнавчого музею Тамара Дяченко; член Національної спілки письменників України Юлія Манойленко; сільський голова Вовчицької сільської ради Ольга Козловська; жителі Вовчика та вихованці місцевого ліцею.

 

 

            Всіх присутніх вражало розмаїття краси на художніх полотнах Володимира Семенюти. Дивлячись на них, оживало все знайоме до болю: і стара селянська хатина, що одиноко стоїть край села; і три тополі, що гнуть гілля до самого долу; і говірлива Удай-ріка – все близьке і рідне серцю кожної людини, її душі.

            25 лютого у житті Володимира Івановича день особливий він відзначає своє 76-річчя. Гарним подарунком до дня народження стало видання каталогу «Шляхами рідного краю». Живопис. Архітектура», який побачив світ у видавництві «Інтер Парк».

            В ході заходу звучало високе Шевченкове слово; щирі слова, сповнені любові до рідного краю, людей; теплі поздоровлення на адресу Володимира Семенюти.

            Музичної довершеності дійству додали виступи талановитих Світлани Костюк, Юрія Задорожного, Тимофія Іллюхіна.

            По завершенню урочистої частини всі мали нагоду поспілкуватися з В.Семенютою, поставити запитання і по-справжньому насолодитись прекрасним.