1 14                                                                       

  25 лютого на вимогу громадян району було скликано позачергову двадцять четверту сесію  Лубенської районної ради. Вела сесію заступник голови районної ради Євгенія Яковченко. Сесія пройшла за участю заступників голови райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, представників правоохоронних органів,   громадськості, церкви, засобів масової інформації, активістів.   

  Перед початком роботи сесії присутні вшанували хвилиною мовчання   память про людей, які загинули під час силових протистоянь в країні. Панахиду за померлими відправив протоієрей Дмитро, настоятель храму Всіх святих Української православної автокефальної церкви.

  Депутати розглянули питання «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні». Ряд думок про ситуації в державі  та в районі висловили Сергій Бондаренко, Тетяна Гребінник, Василь Бут, Володимир Пунько, Віктор Сокол, Володимир Клименко, Сергій Вюницький,Сергій Гончаров, Вікторія Мартиневська, Василь Куксань.  

 

 

       Наразі до порядку денного було внесено питання «Про дострокове припинення повноважень голови   районної ради». Євгенія Яковченко оприлюднила заяву голови районної ради Олексія Дядечка про складання повноважень. На посаду голови районної ради було запропоновано кандидатуру депутата районної ради Олександра Темченка. Шляхом таємного голосування, кандидатуру було підтримано. Новоообраний голова подякував громаді за довіру, запевнивши, що працюватиме наполегливо, з повною самовіддачею.

2 17

       Під кінець пленарного засідання до сесійної зали завітав голова Полтавської обласної ради Петро Ворона. Він висловив ряд думок щодо суспільно-політичної ситуації в країні, наголосивши на тому, що зараз здійснює робочі поїздки по області, вивчає райони, проблеми. Він зауважив, що повернути довіру народу потрібно правильними   діями, виваженими рішеннями. Попереду будівництво нової держави, яке потрібно робити гідно.

       Головою районної ради Олександром Темченком було оголошено перерву у роботі сесії,   про дату проведення пленарного засідання буде повідомлено додатково.