3444-                                                                                   

Продовжуючи заходи, сплановані відповідно до оголошеного Президентом України Року учасників бойових дій на території інших держав, 15 лютого біля пам’ятника воїнам-афганцям відбувся мітинг пам’яті з нагоди 25 річниці виведення радянських військ з Афганістану. Його учасниками стали голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко, заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань, міський голова Олександр Грицаєнко, його заступники, сотні мешканців міста та району, а серед них учасники збройних конфліктів на території багатьох держав. 

Впродовж 15 років пам'ять збирає колишніх військововослужбовців, вірних віковим традиціям солдатського братерства, мужності та вірності присязі біля скорботного каменя, який встановлений у Лубнах, аби схилити голови у хвилині мовчання та подякувати всім ветеранам, обпаленим війною. Для Лубенщини ці спогади особливо болючі, адже четверо наших земляків Олексій Васик, Юрій Тараненко, Анатолій Шульга та Володимир Ластовецький, були серед тисяч українців, які не повернулися з афганської війни і їхні прізвища викарбувані поряд з тими побратимами, хто помер вже у мирний час від ран та хвороб.

 

З нагоди пам’ятної дати до присутніх на мітингу звернувся міський голова Олександр Грицаєнко, наголошуючи на важливості збереження миру у всьому світі.

У своїх виступах голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко та голова районної ради Олексій Дядечко дякували воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм і відстоювання інтересів своєї Батьківщини, виявлені мужність і честь, і закликали, щоб такі події віднині залишалися лише в нашій пам’яті.

20002

З вітальним словом до побратимів звернувся член правління Спілки ветеранів Афганістану Віктор Карпіч та член організації Сергій Прокопець, а також голова міської ради ветеранів Олексій Пивовар.

В знак вшанування воїнів-інтернаціоналістів учні спеціалізованої школи №6 власноруч виготовили гірлянду, яку урочисто поклали до пам’ятника разом з усіма учасниками мітингу.

Наприкінці заходу всі бажаючі традиційно сфотографувалися на згадку. Потому їх запросили на солдатську кашу.