2.11jpg                                                                           

 

Указом Президента України   2014 рік оголошений в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав, а 15 лютого відзначається 25-та річниця виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. З цієї нагоди в читальній залі центральної районної бібліотеки імені Малика відбувся літературно – музичний вечір «Афганістан болить в моїй душі», учасниками якого стали учні 11-Б класу школи № 2.

Ведучі заходу Тетяна Цявук і Тетяна Сафронова розповіли про неоголошену війну, через яку за 10 років, пройшли   майже 700 000 осіб, про наших земляків Володимира Ластовецького, Олексія Васика, Анатолія Шульгу, Юрія Тараненка, які загинули на афганській землі. Учні переглянули уривок з документального фільму «Афганістан 1979 –1989 рр.», познайомилися з фотоматеріалами, послухали пісні та вірші «афганської» тематики.

 

Уривок з власної книги «Афганський кут» прочитала член Національної спілки письменників України Раїса Плотникова, вона також розповіла про історію написання роману та свої зустрічі з людьми, які пережили цю війну. Діти мали змогу переглянути матеріали виставки «Гірка пам’ять: Афганістан болить в наших серцях» та разом з своєю вчителькою Лідією Омельченко вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.