255555555555555555555555555555555555555555555555555555555550                                                                   

  Лубенські артисти підкорили велику сцену ІІ Міжнародного Благодійного Фестивалю талантів «Казкові передзвони», який проходить в рамках щорічної Художньої Премії «Золотий пензлик» і покликаний відкривати таланти у різних номінаціях. Для циркової студії «Маска», яка працює при районному будинку культури під керівництвом подружжя Наталії та Миколи Нестеруків цей фестиваль став першим гастрольним виїздом і відкрив шлях для участі в інших фестивалях. 

Серйозними суперниками для наших артистів стали колективи з Чернігова та Харкова. У їхніх концертних номерах переважала масовість. Лубенські дарування запропонували сольні номери і підкорили членів поважного журі. Вихованці циркового колективу «Маска» Катя Сагайдак та Максим Карпенко стали кращими у своїй віковій категорії, Ангеліна Качарміна виборола друге місце, циркова студія здобула перемогу у номінації «Розвиток дитячого циркового мистецтва». Десятирічну лубенку Катю Сагайдак один з відомих українських майстрів циркового жанру назвав улюбленою артисткою фестивалю. Поїздка стала можливою завдяки підтримці районної влади. Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» у Лубенському районі створено умови для занять дітей у гуртках. Лише у минулому році кількість гуртків збільшилася вдвічі.

 

Такі перемоги, за словами керівника колективу Наталії Нестерук, окриляють, але при тому стимулюють до роботи, адже циркове мистецтво – сильний жанр, який вимагає витримки, сміливості і наполегливості.