200003333333333333333З початку лютого у Лубенському районі розпочалися щорічні медогляди чорнобильців. Другий рік поспіль вони проходять за місцем проживання осіб, які підлягають обстеженню, тобто в сільських амбулаторія загальної практики сімейної медицини куди виїжджає комісія кваліфікованих медиків різних спеціальностей. Районна влада переслідує мету передовсім збільшити кількість чорнобильців, які пройдуть медогляд та, виконуючи Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» і завдання Президента України Віктора Януковича, створити для населення зручніші умови.

         В один з прийомних днів, а саме 5 лютого на медогляді в Ісківцях побували голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко, заступник голови райдержадміністрації, голова правління районної організації ВГО «Союз. Чорнобиль. України» Василь Куксань, начальник відділу охорони здоров’я Тетяна Семистрок аби переконатися, що під час медоглядів не виникає проблем.

 

 

        У Лубенському районі щорічному обстеженню підлягає більше двох тисяч ліквідаторів та переселенців, - зазначив голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко. З метою ширшого охоплення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС медоглядами, створення зручніших умов запроваджено практику медоглядів чорнобильців на місцях. Віктор Алєксєєнко висловив вдячність адміністрації Лубенської комунальної міської лікарні та медпрацівникам, які пішли на зустріч і погодилися проводити виїзні медогляди.

       Чорнобильці вже встигли відчути переваги медогляду вдома то намагаються не пропустити прийомний день. Так, в Ісківцях, за словами голови первинного осередку районної організації ВГО «Союз. Чорнобиль. України.» Анатолія Васика, обстеженню підлягають 56 осіб, з них 18 – ліквідатори, решта – переселенці. Чорнобильці мають змогу скористатися послугами кваліфікованих спеціалістів, які входять до складу комісії, отримати необхідні консультації і все це без черг та додаткових витрат на проїзд.

       Медогляди триватимуть до 24 лютого включно.