2111111111100000000000000000000000000000000000000000                                                         

Вкрай несприятливі погодні умови в останні тижні утримуються практично на всій території держави. Внаслідок суттєвого зниження температури повітря, ймовірність виникнення переохолодження та загибелі людей, особливо вразливих верств населення, зростає в кілька разів.

За інформацією директора територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації Наталії Хомкіної, для забезпечення виконання заходів, спрямованих на своєчасне виявлення та надання допомоги вразливим верствам населення району, передовсім одиноким, одиноко проживаючим громадянам похилого віку та у разі виявлення безпритульних громадян, розпорядженням голови райдержадміністрації створений оперативний штаб соціального захисту вразливих верств населення району на осінньо-зимовий період 2013-2014 років, до складу якого увійшли представники райдержадміністрації, правоохоронних органів, соціальних служб та громадських організацій району.

 

 

На базі 26 сільських рад та у філії відділення соціально-медичних послуг територіального центру створені оперативні штаби, розроблені заходи, відповідно до яких створені 27 пунктів та місць обігріву, які в разі потреби забезпечують роздачу гарячої їжі і теплого одягу. Також банк теплого одягу створений при територіальному центрі соціального обслуговування.

У разі різкого зниження температури, при снігових заметах соціальні робітники зобов’язані щоденно відвідувати підопічних відділення соціальної допомоги вдома, з метою підтримання в оселях належного температурного режиму та забезпечення продуктами харчування та предметами першої необхідності.

З метою інформаційного забезпечення населення району, територіальним центром розроблені та розповсюджені серед населення району пам’ятки «Не будь байдужим…» та оголошено про місце знаходження пунктів обігріву й комплекс послуг, які в них надаються.

З 28 січня через різке зниження температури активізовано роботу місцевих оперативних штабів, місць обігріву та патрулювання вулиць населених пунктів.