2111000                                                                     

В рамках виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо підтримки материнства і дитинства 28 січня на базі Засульської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини відбувся тренінг для вагітних по догляду за новонародженими дітьми з метою моральної та практичної підготовки майбутньої мами для забезпечення правильного догляду за малям.   Даний захід провела лікар-гінеколог Надія Матвієнко, було запрошено дванадцять вагітних жінок. Під час проведення тренінгу формується емоційний зв’язок між матір’ю і майбутньою дитиною, гармонізується психофізіологічний стан матері, створюється модель вирішення проблем по догляду за новонародженим.

 

 

       Для формування батьківських навичок у подружніх пар та організації підготовки сім’ї до народження дитини, шляхом створення соціально-психологічного тренінгу діє «Школа відповідального батьківства».

Заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань наголосив на тому, що з метою реалізації завдань і доручень Глави держави в частині підтримки материнства і дитинства в районі проводиться відповідна робота та запланована низка різнопланових заходів.

Проведення даного тренінгу отримало позитивні відгуки серед цільової групи – вагітних жінок, членів їх родин, а також медичного персоналу.