111111111111111000                                                                                     

     28 січня у районній раді  відбулася позачергова двадцять третя сесія районної ради шостого скликання, яку провів голова районної ради Олексій Дядечко. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, заступник голови районної ради, заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації, громадськість.

     На початку сесії  присутні вшанували память людей, які загинули під час силових протистоянь у державі хвилиною мовчання. Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, які активно розглядались на спільному засіданні постійних комісій.

     Основним питанням сесії було питання «Про районний бюджет на 2014 рік» з яким виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко.

      Активно обговоривши проект бюджету на 2014 рік, його було прийнято.

     В обговоренні взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, заступник голови районної ради Євгенія Яковченко, які у своїх виступах акцентували увагу на важливості основного фінансового документа району, свої думки висловили депутати Олександр Коломієць, Роман Сидоренко, Олександр Темченко.

 

 

 

               Депутати заслухали та взяли до відома інформацію заступника голови районної ради Євгенії Яковченко «Про  виконання плану роботи районної ради за 2013 рік».

              Внесено зміни до рішення районної ради від 27 грудня 2013 року «Про Програму економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2014 рік»: програму запропоновано доповнити розділом «Основні заходи на 2014 рік в соціальній сфері району».

               Також внесено зміни до рішення районної ради «Про виконання Програми по соціальному захисту населення району «Турбота» на 2013 рік та до рішення про Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота на 2014-2015 роки».

                Погоджено зміни до Статуту Комунальної установи – Редакції міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни»: відповідно до впорядкування статутних документів до органів управління Радіоредакції внесено Редакційну раду, підтримано ініціативу Мгарської сільської ради щодо участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

          Схвалено ряд інших проектів: «Про Програму соціального розвитку сільських населених пунктів на 2014 рік, метою якої є  підвищення рівня життя населення, зниження рівня безробіття, створення нових робочих місць, залучення інвестицій; «Про внесення змін до рішення районної ради від 17 лютого 2012 року «Про затвердження переліку закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності»: «Вовчицький районний краєзнавчий музей ім. І.І.Саєнка - 3 штатні одиниці»; «Про внесення змін до рішення районної ради від 19 березня 2010 року «Про прийняття в комунальну власність Лубенської районної ради приміщення та майна Вовчицького народного історико-краєзнавчого музею ім. І.І. Саєнка, вказавши, що засновником музею є Лубенська районна рада, яка може створювати філії та відділи Музею, що не є юридичними особами, також проект рішення «Про музей-садибу Василя Симоненка», яким запропоновано прийняти до спільної власності територіальних громад сіл району приміщення та майно Бієвецького музей-садиби Василя Симоненка, крім того створити філію «Бієвецький музей-садиба Василя Симоненка при   Вовчицькому районному краєзнавчому музеї ім. І.І.Саєнка» та інші. 

            Під кінець пленарного засідання депутати заслухали та досить дискусійно обговорили звернення депутата районної ради, члена депутатської фракції Лубенської районної організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Тетяни Гребінник, депутата Засульської сільської ради   Сергія В’юницького, громадського активіста Леоніда Симоненка щодо суспільно – політичного становища в країні. Своє бачення ситуації висловили депутати районної ради Василь Бут, Роман Сидоренко, Микола Крутій, Сергій Оніщенко.

         По закінченню роботи сесії голова районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань зустрілися з громадськими активістами. Керівники району закликали лубенців до взаєморозуміння, виважених , обдуманих рішень задля збереження миру і спокою як в державі так і в районі в цілому.