61111                                                                                   

    Вже десять років поспіль з ініціативи Лубенської районної організації Партії регіонів (голова Віктор Алєксєєнко), Лубенської районної організації ВМГО «Молоді регіони» (голова Оксана Цимбал) проводяться молодіжні велопробіги пам’яті. 17 вересня відбувся велопробіг, присвячений 70-ій річниці визволення Лубенщини від німецько-фашистських загарбників.

   Захід розпочався урочистим мітингом біля пам'ятника Солдатської Слави у селі Засулля, який відкрила і провела завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Віта Брюховецька.Зі словами привітань до присутніх звернувся голова райдержадміністрації, голова районної організації Партії регіонів Віктор Алєксєєнко, котрий зауважив, що відзначаючи цю подію, ми, в першу чергу, не повинні забувати про повагу і шанобливе ставлення до людей старшого покоління. Адже наше ставлення, глибока пошана і безмірна вдячність героям війни є свідченням того, наскільки важливо для майбутнього країни зберегти пам'ять про героїчні події Великої Вітчизняної війни. Хто не пам'ятає свого минулого, той не вартий майбутнього.

 

 

   Соціальний захист ветеранів війни, які врятували наше мирне майбутнє, є і завжди буде залишатися основним пріоритетом державної політики. На цьому наголошує Президент України Віктор Янукович, на це спрямовані зусилля районної влади. Він побажав успіху учасникам велопробігу, при цьому підкреслив, що молодь Лубенщини повинна пам’ятати про величний подвиг рідного народу, дбати про збереження історичної пам’яті, бути здоровою фізично та духовно. До присутніх звернулися також голова районної ради Олексій Дядечко, директор Засульської гімназії Анатолій Савенков. На знак шани та поваги керівники районної влади, учні Засульської гімназії, учасники велопробігу поклали квіти до пам'ятника Солдатської Слави. Маршрут пролягав через село Засулля, місто Лубни, села Мгар, Вільшанка, Клепачі, Калайдинці. У кожному населеному пункті учасники велопробігу вшановували пам'ять загиблих воїнів-визволителів біля пам'ятників та братських могил, покладали квіти. У селі Калайдинці молодь взяла участь у загальнорайонних урочистостях з нагоди 70-ої річниці визволення Лубенщини від німецько-фашистських загарбників.