41112                                                             

   На сьогодні Полтавщина – лідер відновлення лісів України. Значну роль у цьому відіграє і ДП «Лубенський лісгосп» (керівник Тарас Охріменко). Основним завданням підприємства є створення, вирощування та збереження лісу. Щорічно висаджується близько150 гектарів нових лісових насаджень. 

    У Приміському лісництві, яке відвідав заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, для отримання якісного посадкового матеріалу створено лісовий розсадник площею посівного відділення 1,7 га, де вирощуються сіянці основних лісоутворювальних порід. Володимир Замикула оглянув також комплекс теплиць, де вирощуються сіянці берези, вільхи, липи. У 2013 році збудована і запущена у виробництво теплиця, що призначена для живцювання близько 10 тисяч декоративних форм дерев і кущів. Всі теплиці обладнані автоматичним поливом.

 

 

    У районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівника лісу та 100 – річного ювілею ДП «Лубенський лісгосп». Заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула разом з головою Товариства лісівників України, Заслуженим працівником сільського господарства Олександром Яресько, начальником Полтавського ОУЛМГ, Заслуженим лісівником України Юрієм Тараненком, головою райдержадміністрації Віктором Алєксєєнком, головою районної ради Олексієм Дядечком, першим заступником міського голови Юрієм Палигою, головою обласної профспілки працівників лісового та мисливського господарства Анатолієм Даниленком привітав присутніх з професійним святом та столітнім ювілеєм Лубенського лісгоспу та вручив нагороди, грамоти, подяки.

6444445

У своєму вітальному слові Володимир Замикула зазначив: «Щорічно у день професійного свята лісівники підводять підсумки роботи і намічають плани на майбутнє. Завдання, покладені державою і Президентом України, працівники галузі намагаються виконувати якнайкраще, тому Полтавщина – один з екологічно безпечних регіонів в країні. ДП «Лубенський лісгосп» має чим пишатися і що зберігати для наступних поколінь, бо це є надбанням 100-річної праці лісівників».