544445                                                          

Перебуваючи у Лубенському районі заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Замикула провів нараду із сільськогосподарськими службами району: керівниками та спеціалістами управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, управління Держземагентства в Лубенському районі, Державної інспекції сільського господарства, управління ветеринарної медицини в Лубенському районі, Ради сільгосптоваровиробників, Асоціації фермерів та приватних землевласників Лубенського району, Дослідної станції лікарських рослин с. Березоточа, Березотіцької філії ДП «Укрліктрави», філії Державного підприємства «Державна продовольчо - зернова корпорація «Лубенський насіннєобробний завод» та інші. 

 

 

На початку наради голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко ознайомив присутніх з основними господарсько-економічними показниками району. Далі заступника голови облдержадміністрації цікавила конкретна робота окремих служб.

Начальник управління ветеринарної медицини в Лубенському районі Андрій Грищук проінформував про проведену роботу стосовно недопущення розповсюдження африканської чуми свиней. На території району 14 господарств утримують свиней, всі ці господарства переведено на «закритий» режим роботи. На сьогоднішній день вся ветеринарна служба задіяна на профілактичних заходах у селах. Заготівля молока від населення проводиться тільки на молокоприймальних пунктах з обов’язковою здачею всіх необхідних аналізів.

Провідний спеціаліст відділу дозвільної системи Управління державного нагляду – державний фітосанітарний інспектор Наталія Мазняк повідомила, що в районі визначені карантинні території, у кожній сільській раді проводяться профілактичні заходи, на які використовуються кошти місцевого бюджету та кошти інвесторів.

Про свою роботу доповіли керівники Державної інспекції сільського господарства Юрій Чирка, управління Держземагентства в Лубенському районі Олександр Шингарій, філії ДП «ДПЗК «Лубенський насіннєобробний завод» Валерій Лисенко, Березотіцької філії ДП «Укрліктрави» Анатолій Остапчук, Дослідної станції лікарських рослин Олексій Устименко.

Володимир Замикула конкретно підійшов до розгляду кожного з піднятих питань і дав відповідні доручення. Ветеринарній службі продовжити роботу стосовно виконання всіх заходів, пов’язаних із недопущенням африканської чуми на території району. Наголосив, що необхідно звернути особливу увагу на роботу з приватним сектором у кожному населеному пункті. Управлінню агропромислового розвитку постійно проводити моніторинг цін на молоко, закупленого в приватному секторі та проводити роботу по підвищенню ціни. Карантинній службі взяти під постійний контроль знищення карантинних бур’янів та організмів як на полях, так і на територіях підприємств,організацій та приватних земельних ділянках.

Заступник голови облдержадміністрації акцентував увагу на

забезпеченні мінеральними добривами для підвищення родючості ґрунтів; впровадженні вологозберігаючих технологій; підвищенні продуктивності молочного скотарства шляхом застосування передових технологій вирощування і заготівлі кормів та навчання спеціалістів в школі молочного господарства; збільшенні робочих місць за рахунок розвитку садівництва, овочівництва, рибальства та бджільництва.

Підводячи підсумки зібрання, Володимир Замикула зазначив: «Реформи, ініційовані Президентом України, позитивно сприяють виконанню завдань, визначених у Програмі соціального розвитку сільських населених пунктів. Вдалося забезпечити позитивну динаміку соціального розвитку сільських територій. Успішно здійснюється виконання намічених завдань. Лубенський район один з тих, де використано найбільше коштів на фінансування соціальних потреб села».